Mısır'daki idam kararını 'idam sehpası' kurarak protesto ettiler

Mısır'da idam kararı verilen 529 kişiye destek amacıyla, Balıkesir'de İmam Hatip Lisesi öğrencileri idam sehpası kurarak protesto etti

Mısırdaki idam kararını idam sehpası kurarak protesto ettiler
15 Nisan 2014 Salı 23:17 tarihinde eklendi.

Balıkesir'in Edremit, Burhaniye ve Havran ilçelerindeki Eğitim-Bir Sen üyeleriyle İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Mısır'daki darbeyi ve idam kararlarını protesto etmek amacıyla Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda idam sehpası kurdu. Yaklaşık üç yüz kişinin katıldığı protesto süresince idamlık profiliyle boğazındaki ilmiği çıkarmayan İmam Hatip Liseli gence, arkadaşları ve meydanda toplanan vatandaşlar destek verdi. Rabia'yı temsilen kız öğrenciler de idamlık kıyafetle, idam sehpasındaki arkadaşına destek oldu.

İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tevfik Köse Demir, hazırlanan basın açıklamasını okudu. Sık sık tekbir sesleriyle ve darbe karşıtı sloganlarla kesilen basın açıklamasında, "Mısır'da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanına görevden el çektirmesi, sivil yönetime karşı darbe yapılması kabul edilemez. Eğitim-Sen ve İmam Hatipliler olarak, Mısır'da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi kınıyoruz. Mısır ordusu tarafından yapılan darbe, Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalık, halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Darbe, en kısa sürede sona erdirilmelidir. Halkın özgür iradesine saygı duyulmalı. Müslümanlar olarak bizler, Mısır'da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi ve darbecileri lanetliyor, Mısır halkını iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi önceleyen ülkeleri de Mısır'ın sivil yönetimine destek vermeye çağırıyoruz." denildi.

Basın açıklamasının ardından Rabia Nur Ürer isimli bir öğrenci, 'Rabia'nın mektubunu okudu. Eylemin sonunda Mısır'daki Müslümanlar ve dünyadaki bütün Müslümanlar için dualar edildi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan üç yüz kişinin 'Amin' sesleriyle yaklaşık 1 saat süren eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.


CİHAN