Mısır'daki katliam Malatya'da protesto edildi

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam, Malatya’da sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri tarafından protesto edildi.

15 Ağustos 2013 Perşembe 19:41 tarihinde eklendi.

Mısır'da darbe yönetiminin, Rabiatül Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki demokrasi yanlılarına yönelik gerçekleştirdiği katliam için Malatya’da Soykan Meydanı’nda protesto gösterisi düzenlendi. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin öncülüğünde düzenlenen gösteriye çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gösteride, ‘"Dik dur eğilme, Müslümanlar seninle’, ‘İhvana selam, direnişe devam’, ‘Kahrolsun Sisi, yanındayız Mursi’ şeklinde sloganlar atıldı.

Grup adına konuşan Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şube Başkanı Mücahit Balin, Mısır’da 47 gün önce gerçekleştirilen darbenin ardından ikinci kez katliam yapıldığını söyledi. Yüzlerce Müslüman’ın öldürüldüğünü söyleyen Balin, bazı ülkelerin bu katliamlara sessiz kalmasının düşündürücü olduğunu vurguladı.

Tekbirlerin getirildiği eylemde, Mısır’daki saldırılarda ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Eylemde, kefen giyerek yerde yatan göstericiler Mısır’daki katliama dikkat çekti.


CİHAN