Mısır'daki katliama İzmir'den tepki

İzmir'de Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) öncülüğünde toplanan bazı sivil toplum örgütleri Mısır Adeviye Meydanı'nda Mursi yanlılarına yapılan müdahale sonucu çok sayıda insanın yaşamını yitirmesini protesto etti.

Mısırdaki katliama İzmirden tepki
14 Ağustos 2013 Çarşamba 20:56 tarihinde eklendi.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) çatısı altında toplanan 45 dernek ÖZGÜR-DER öncülüğünde Mısır'da yaşanan ölümleri protesto etmek amacıyla Konak Meydanı'nda toplandı. Mısır'daki darbe karşıtlarının başkent Kahire'deki Rabiat'ül Adeviye'de kurdukları çadırlara müdahale eden güvenlik güçlerinin yüzlerce kişiyi öldürdüğünü ifade eden dernek üyeleri, tekbir getirerek "Kahrolsun Sisi Kahrolsun İsrail", "Defol Sisi Seninleyiz Mursi", Kahrolsun İki Yüzlü ABD ve Batı" ve "Diren İrfan Ümmet Seninle" sloganları attı.

Mısır'daki olaylarda 2 bin 200 den fazla kişinin öldürülüp, 10 bin civarında da kişinin yaralandığını belirten ÖZGÜR-DER İzmir Şube Başkanı Nurcan Büyük "İslami hareketleri engellemeye çalışan güçler, Allah'ın izni ve Müslümanlar eliyle hak ettiği cezayı inşallah bulacaklardır. İzmirli Müslümanlar olarak bizler Mısır'ın her zaman yanındayız. Buradan Amerika, Avrupa, terör devletleri İsrail'e sesleniyoruz.

Artık oyunlarınız tutmuyor. Müslümanlar olarak artık sizden ve işbirlikçi kuklalarınızdan korkmuyoruz. Mısır yapılan darbenin görünen şefi Sisi'nin darbeyi İsrail ve Amerika ile birlikte planlayıp yaptığını artık bugün herkes bilmektedir. Batı ve onların ortadoğudaki uşakları darbeye her türlü maddi ve manevi desteği esirgememektedirler.

Sisi de geldiği günden beri başta İsrail olmak üzere efendilerini memnun etmenin telaşı içindedir. Yaptığı ilk icraat ise mazlum Filistin halkının tek çıkışı kapısı olan Refah sınır kapısını kapatıp tünelleri bombalamıştır. İslami hareketli engellenme çalışan güçler Allah'ın izni ve Müslümanlar eliyle hak ettiği cezayı bulacaktır.

İzmirli Müslümanlar olarak bizler de Mısır'da gerçekleşen askeri darbeyi ve yüzlerce müslüman şehadeti ile sonuçlanan katliama karşı, Mısır halkının özelde de İhvan'ın yanında olduğumuzun altını çizmek istiyorum" dedi. Topluluk basın açıklaması ve atılan sloganlar ardından olaysız şekilde dağıldı.


DHA