MİT: Bize bilgi gelmedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve MİT yetkilileri, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrıldığı iddialarıyla ilgili kendilerine bilgi gelmediğini söyledi.

MİT: Bize bilgi gelmedi
08 Şubat 2012 Çarşamba 10:30 tarihinde eklendi.

 

Turan Çolakkadı, Hakan Fidan'ın KCK soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığına yönelik iddialarla ilgili "Bize gelen bir bilgi yok" dedi. 
 
MİT kaynakları da aynı ifadeleri kullandı ve "Bize gelen bir bilgi yok" açıklamasında bulundu.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, bazı gazetelerin internet sitlerinde yer alan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldığı iddiasına ilişkin bir açıklama yaptı.
 
Bir savcının böyle bir soruşturma yapması halinde başsavcıya bilgi vereceğini ifade eden Çolakkadı, konuyla ilgili kendilerine gelen bir bilgi olmadığını kaydetti.
 
Çolakkadı açıklamasında şunları söyledi:
'İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı çalışma talimatı bunu gerektiriyor. Ancak bir bilgimiz yok, bilgi verilmiş değil. Olsa verilirdi diye düşünüyoruz. Bilginin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekiline de verilmesi gerekirdi. Bu bilgi verilmedi bize. Eğer bu haber doğruysa, o zaman bizlere bilgi verilmeden yapılmış demektir.''
 
'DUYMADIĞIMIZ ŞEYE NASIL VAR DİYELİM'
Çolakkadı kendisine yöneltilen ''Peki sizin haberiniz olmadan çağrılmış olabilir mi?'' sorusuna karşılık da ''Duymadığımız bir şeye nasıl 'var' diyelim? Önemli konularda normalde bilgi verilir. Savcı önemli kabul etmemişse bilemem tabii'' yanıtını verdi.
 
SEÇEN DE YALANLADI
Bu arada, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen de konuyla ilgili kendisine sorulan soruya karşılık, ''Öyle bir şey yok'' ifadesini kullandı.
 
İDDİALAR NEYDİ?
Dünya akşam saatlerinde bazı gazetelerin internet sitelerinde flaş olarak verilen haberde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, KCK Operasyonları kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, önceki MİT Müsteşarı Emre Taner ve Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdığı iddiaları yer almıştı.

NTV