MİT elemanı hakim karşısına çıkacak

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kars Bölge Müdürlüğü'nde çalışan U.E, yarın Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargının önüne çıkacak.

12 Şubat 2014 Çarşamba 19:17 tarihinde eklendi.

Van'dan İstanbul'a 157 kilogram esrarın sevkiyatını yaptığı iddiasıyla tutuklanan MİT elemanı U.E ve B.K. ile F.C. ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama’ suçundan yargılanacak.

Van İl Jandarma Komutanlığı aldığı bir ihbar üzerine yürüttükleri bir çalışma kapsamında plakasını daha önce belirledikleri U.E. yönetimindeki aracı, Gevaş ilçesi Balaban Jandarma Kontrol Noktası'nda durdurdu.

9 Kasım 2013’de, 65 EN 305 plakalı araçta valizlerde zulalanmış şekilde net ağırlığı 157 kilogram uyuşturucu yakalayan Jandarma, araçta bulunan 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Aracı süren MİT Kars Bölge Müdürlüğü’nde görevli olduğunu belirten U.E. de gözaltına alınanlar arasında.

Bunun üzerine başlatılan soruşturma neticesinde iddianameyi kabul eden Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce dava açıldı. Şuan Bayburt’ta tutuklu bulunan MİT görevlisi U.E., B.K. ve F.C. 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan yargılanacak.

U.E.’nin MİT'te çalıştığının teyidi yapıldığı belirtilen iddianamede, U.E.'nin üstüne atılı suçu kabul etmediği görülüyor. U.E.'nin ifadesini ve delilleri değerlendiren savcılık değerlendirmesinde, "U.E.'nin kendisiyle yakalanan arkadaşları F.C., B.K.’nin aracın bagajında bulunan valizlerin içerisinde şeker pancarı olduğunu, bunu Tavan’da bulunan açık kimlik bilgilerini bilmediği bir arkadaşlarına vereceğini söylediklerini, kendisinin de Büryan Kebabı yemek için onlarla birlikte gitmek istediğini, her ne kadar babasının rahatsızlığı nedeniyle çalıştığı işyerinden 2 günlük idari izin almış ise de Van'a geldiği tarihten yakalandığı ana kadar babasının ikamet ettiği eve hiç gitmediğini, neden gitmediğini bilmediğini, yakalanan valizlerde uyuşturucu madde olduğundan hiç şüphelenmediğini, araca aktarılan valizlerin bagaja konulmasına sadece yardım ettiğini, sevk ve idaresinde bulunan araçta yakalanan uyuşturucu maddelerin kime ait olduğunu, kime teslim edileceğini, bilmediğini, isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini, uyuşturucu madde ticareti suçuna karışmadığını' belirterek suçlamayı kabul etmemiştir." denildi.

Dosya kapsamında elde edilen delileri değerlendiren iddianameyi hazırlayan savcı, değerlendirmesini şu şekilde yapıyor: "Dosya kapsamında elde edilen deliler, test kiti ile yapılan inceleme sonucu, ihbar tutanağı, fiziki takip tutanağı ve dosya kapsamında mevcut olan diğer deliler dikkate alınarak değerlendirildiğinde; şüphelilerin suçtan ve ceza almaktan kurtulmaya yönelik somut bilgi ve belgeyle desteklenemeyen, ihbar tutanağı, havaalanı güvenlik kamerası görüntüleri ve CD çözümleme tutanağı ile de bertaraf edilen, birbiriyle çelişkili, hayatın olağan akışına uygun olmayan ifadelerine itibar edilemeyeceği, şüphelilerin fikir ve irade birliği içerisinde iştiraken temin ettikleri esrar uyuşturucu maddesi ticaret amacıyla piyasaya sürmek üzere araç kiralama şirketinden kiraladıkları 65 EN 305 plaka sayılı araç ile yapılan aramada valizler içerisinde net ağırlığı 157 kilogram 984 gram olan esrar uyuşturucu maddesinin yakalanması suretiyle ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama’ suçuna konu eylemi gerçekleştirdikleri belirlenmiştir."


CİHAN