MİT raporundan çarpıcı Gülen iddiaları!

Cumhuriyet Gazetesi'nin bugün 'Kırcı'ya Gülen yardımı' başlığı ile verdiği haberinde Fethullah Gülen ile ilgili olay yaratacak iddialar bulunuyor

MİT raporundan çarpıcı Gülen iddiaları!
28 Şubat 2013 Perşembe 10:34 tarihinde eklendi, 1.132 kez okundu.

 

Cumhuriyet Gazetesi bugün Fethullah Gülen'i hedef aldı. Gazetenin yayınladığı MİT raporları Fethullah Gülen'in kaçak olduğu dönemde Molla ve Dahhak takma isimlerini kullandıığını ve Çiller'in para aklama işinde gizli ortak olduğu iddia edildi.
 
Cumhuriyet Gazetesi'nden İlhan Taşçı'nın bu haberi çok tartışılacak. MİT’ten Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderilen raporlarda 12 Eylül önce ve sonrasına ilişkin ilginç ilişkiler ağı yer aldı.
 
İşte o haber;
 
ÇİLLER'İN KARA PARA AKLAMA ORTAĞI
 
Meclis’e ulaşan raporlarda, 1999 yılından beri ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’e ilişkin bilgiler yer aldı. Fethullah Gülen cemaatinde çok sayıda eski ülkücü bulunduğuna işaret edilen raporda, “Haluk Kırcı da cezaevinde iken Fethullah Hoca’dan maddi yardım almıştır” değerlendirmesi dikkat çekti. “Fethullah Hoca CIA’nın yan kuruluşu olan Ulusal Demokrasi Vakfı’nın Ön ve Orta Asya ayağı olarak işlev görmektedir” denilen raporda şu bilgiler yer aldı:
 
“Ayrıca Amerika’nın çıkarlarını desteklemek üzere kurulan Moon Tarikatı’nın Türkiye’deki bağlantısıdır. Abdullah Çatlı’nın İsviçre’de uyuşturucu kaçakçılığından tutuklu bulunduğu cezaevinden CIA Türkiye İstasyon Şefi tarafından kaçırılması, ölümünden sonra Çiller Özel Örgütü’nün kirli işler şefliğine yükselen H. Kırcı’nın, Fethullahçı olduğunu açıklaması, Fethullah Hoca’nın Çiller’in kara para aklama işinde gizli ortağı ve CIA’nın bölgemizdeki en önemli sivil toplum kuruluşu olması, Çiller Özel Örgütü’nün CIA ile nasıl iç içe olduğunun açık bir kanıtıdır. ”
 
GÜLEN'İN YIL YIL FAALİYETLERİ ANLATILDI
 
Raporda, Fethullah Gülen’in yıl yıl faaliyetleri anlatılırken şu not düşüldü:
 
“İran’da gerçekleştirilen devrimin Türkiye’de de gerçekleştirilmesini arzulamakta olup, Türkiye’de İslami bir devrim için yurt sathında teşkilatlanmaya önem vermektedir. 19 Nisan 1980 tarihinde İzmir’de gerçekleştirilen bir Nur toplantısında yaptığı konuşmada, birkaç gün içerisinde ‘Huruç Harekâtı’ (Atılım Harekâtı) başlatılacağını, bu harekât için hemen hemen her ilde liderlerin tespit edildiğini, İran’da yapılan İslam harekâtının Türkiye’de de böylece başlamış olacağını...”
 
BU TAKMA İSİMLERİ KULLANIYORDU
 
12 Eylül’de kaçak olduğu dönemde Fethullah Gülen’in gizlendiği günlerde “Molla” ve “Dahhak” takma isimleri kullandığı bilgisine de raporda yer verildi.