"Mitingi için okulları, kurumları boşalttı"

AKP'nin Konya'da yapacağı seçim mitingi öncesinde belediyeler, belediyelere bağlı kurumlar, Büyükşehir Belediyesi meslek edindirme kurslarında çalışanlar, bazı orta dereceli okullar, imam hatipler ve kamu kurumlarında bulunanların valiliğin, kaymakamlıkların, belediye başkanlıkların ve AK Parti teşkilatlarının talimatlarıyla mitinge yönlendirildiği ileri sürüldü.

Mitingi için okulları, kurumları boşalttı
28 Mart 2014 Cuma 14:56 tarihinde eklendi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Konya Valiliği tarafından kamu kurumlarına gönderilen resmi bir yazıyla AK Parti'nin bugün saat 13.00'te Konya'da seçim mitingi yapacağının duyurulduğunu belirterek, okullarda dersler iptal edilirken, kamu ve belediye kurumlarında çalışanların mesai günü olmasına karşın mitinge katılmaya davet edilmesini eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, yaptığı basın açıklamasıyla, bunun hukuksuz bir uygulama olduğunu belirterek tepki gösterdi. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Valiliğin, AK Parti’nin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Özel Sekreteryası' gibi hareket ettiğini belirtti. Konya Valiliği'nin mesai günü olmasına karşın öğrencilerin, memurların ve işçilerin mitinge katılmaları için idari izinli sayılacağını ilan edercesine bütün kamu kurumlarına resmi yazı yazdığını öne süren Atilla Kart, "Bu durum, hem seçimlerin temel hükümlerine ve hem de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarına aykırılık teşkil etmektedir. Devlet nüfuzunun kötüye kullanılması ve seçim suçu niteliğinde olan bu olayın takipçisi olacağımızı öncelikle ifade ediyor ve YSK’yı ivedi olarak göreve davet ediyoruz." dedi.

Diğer taraftan, başta Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi olmak üzere diğer imam hatip liselerinde de öğrencilerin mitinge katılması amacıyla eğitim öğretime ara verildiği ileri sürüldü. Büyükşehir Belediyesi'nin meslek edindirme kurslarında da normalde kurs günü olmasına rağmen kurs çalışanlarının mitinge katılması için tatil edildiği iddia edildi.


CİHAN