MİT'ten o iddialara yanıt

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), özel hayatın fişlendiği yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı

MİTten o iddialara yanıt
11 Haziran 2013 Salı 13:38 tarihinde eklendi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), özel hayatın fişlendiği yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu haberlerin bir karalama gayretinden ibaret olduğu ifade edildi.

MİT'in açıklaması şöyle: "Bazı basın yayın organlarında, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın herkesin özel hayatını fişlemeye başladığı yönünde, teşkilatımızı itibarsızlaştırmak amacıyla maksatlı haber/yorumlar yayınlanmıştır.

Ağırlıklı faaliyetlerini bölgesel ve küresel stratejik sorunlara yönelten teşkilatımızı kendi halkını fişleme gibi çağ dışı bir uygulama faaliyetinin içinde göstermek; gerçek dışı olduğu kadar, haksız ve mesnetsizdir.

MİT, 2937 sayılı Kanun ve diğer mevzuatla kendisine verilen görevleri yerine getirmekte ve yetkileri kullanmaktadır. Söz konusu haber/yorumlarda istismar edildiği şekilde hukuki dayanaktan yoksun, özgürlüklere aykırı ve demokratik toplum değerleriyle bağdaşmayan bir çaba, eylem ve faaliyet içerisinde bulunmamaktadır.

Esasen, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın milli iradenin emrinde olmasını hazmedemeyen, yeni vesayet arayışında olan yerel ve uluslararası odakların bir süreden beri teşkilatı ve yöneticilerini karalama gayretinde oldukları kamuoyunca malumdur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."


CİHAN