Miyazaki'nin adı diş kliniğine verildi

Van'daki depremde hayatını kaybeden Japon Dr. Atsushi Miyazaki'nin ismi Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) konteynerde açılan diş kliniğine verildi.

Miyazakinin adı diş kliniğine verildi
23 Kasım 2011 Çarşamba 17:27 tarihinde eklendi.

 

Van Valisi Münir Karaloğlu, açılışta, yaşanılan depremde üniversite de ciddi hasarlar oluştuğunu belirtti. Şehrin normalleşmesi için üniversitenin normal hayatına bir an önce başlaması için öğrencilerin tekrar kente gelerek, eğitimine başlamasını dilediklerini kaydeden Karaloğlu, şunları söyledi: 
     
"Kentteki diş sağlığı ünitelerinin de depremden zarar görmesi nedeniyle burada oluşturulan konteyner ünitelerinin şehir için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İkinci depremde bir Japon dostumuzu da kaybettik. Ona minnet borçluyuz. Van halkına, insanlığa gönüllü olarak hizmet etmek için buradaydı. Türk ve Japon halkları arasındaki dostluğu hayatıyla taçlandırdı. Bu üniteye kendisinin adının verilmiş olması bizi mutlu etmiştir. Bunun iki ülke halkının arasındaki dostluğu arttıracağına inanıyorum." 
     
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da, bu tür afetlerin beraberinde hiç umulmadık dostlukları da beraberinde getirdiğini belirtti. İkinci depremin ardından Diş Hekimliği Fakültesi binasında hasar olunca, burayı konteynere taşımaya karar verdiklerini ifade eden Battal, "Şimdi de bunun açılışını yapıyoruz. Bu kliniği kurarken, Japonya'dan gelerek, buradaki insanlara yardımcı olmak için çalışan meslektaşımız Atsushi Miyazaki'yi unutmak istemedik. Senatomuzdan karar alarak, adını kliniğe verdik. Bundan sonra kalıcı hastaneye geçtiğimiz zaman da, buradaki bir birime kendisinin adını vereceğiz" diye konuştu.