'Mizah Zirvesi' Altın Portakal'da toplanıyor

Bu yılki teması, ''Mizah, Muhalefet ve Demokrasi'' olarak belirlenen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Festivali'nde ''Türkiye Mizah Zirvesi'' gerçekleştirilecek.

Mizah Zirvesi Altın Portakalda toplanıyor
19 Eylül 2012 Çarşamba 13:31 tarihinde eklendi.

 

Antalya Kültür ve Sanat Vakfı'nın Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlediği Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 6-12 Ekim tarihlerinde 49'uncu kez sanatseverlerle buluşacak.
 
Bu yıl ''Mizah, Muhalefet ve Demokrasi'' temasıyla gerçekleştirilmesi kararlaştırılan festival kapsamında ''Türkiye Mizah Zirvesi'' gerçekleştirilecek. ''Mizah Derken'', ''Politik Arenada Mizah'', ''Sinemada ve Televizyonda Mizah'' başlıkları altında gerçekleşecek Türkiye Mizah Zirvesi'nde, mizah dünyasının usta çizerlerinin karikatürlerinden oluşan bir de sergi yer alacak. Sergide Tan Oral'dan Cihan Demirci'ye, Metin Üstündağ'dan Erdil Yaşaroğlu'na usta çizerlerin karikatürleri sergilenecek. Zirve kapsamında Tan Oral'ın 42 yıldır gösterilemeyen ''Sansür'' adlı animasyon filminin gösterimi de yapılacak.
 
Türkiye Mizah Zirvesi etkinlikleri, 8 Ekim Pazartesi günü saat 15.00'te Özdilek Alışveriş Merkezi'nde Türkiye Mizah Zirvesi Karikatür Sergisi'nin ziyarete açılmasıyla başlayacak. Karikatürist ve animasyon sanatçısı Tan Oral'ın ''Sansür'' adlı filmi, 10 Ekim Çarşamba günü saat 18.00'de AKM Perge Salonu'nda izleyici ile buluşacak. ''Sansür''ün hikayesini, belgesel yönetmeni Yasin Ali Türkeri anlatacak. Mizah sanatçısı Cihan Demirci, ''Siyasi Mizahın 600 Yılı Aşan Engelli Koşusu'' başlıklı söyleşisiyle aynı gün mizahseverlerle buluşacak.
 
Zirve, 11 Ekim Perşembe günü 10.00-19.00 saatleri arasında üç oturum şeklinde devam edecek. ''Mizah Derken'' başlığı altında gerçekleşecek ilk oturuma Prof. Dr. Bilal Arık moderatörlük yapacak. Oturumda karikatür sanatçısı Cihan Demirci, ''Mizahın Tarihsel Gelişimi'', çizgi romancı Kutlukhan Perker ''Çizginin Serüveni: Karikatür'', akademisyen Dr. Şenol Bezci ise ''Mizahın Felsefesi'' konularına açılım sağlayacak.
 
Moderatörlüğünü Dr. Levent Cantek'in yapacağı ikinci oturumda Dr. Artun Avcı ''Mizahın Gücüne ya Tahammül ya Sansür'', Yrd. Doç. Dr. Ayhan Akman ''Politik Söylemde Mizah'', Doç. Dr. Levent Gönenç ''Demokratikleşme Sürecinde Mizah'' başlıklı konuşmalarıyla ''Politik Arenada Mizah'' konusunu irdeleyecek.
 
''Sinemada ve Televizyonda Mizah'' başlıklı üçüncü oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Bülent Çaplı yapacak. Üçüncü oturumun konuşmacıları arasında yer alan Asuman Dabak ve Burak Aksak ''TV'de Mizah: Absürd Komedinin Yükselişi'', Gani Müjde ''Türkiye Sinemasında Güldürü'', Orçun Benli ''Türkiye Siyasi Tarihinin Sinemaya Yansıması: Politik Komedi'', Umur Bugay ''Türkiye Siyasi Tarihinin Sinemaya Yansıması: Politik Komedi'', Yüksel Aksu ''Türkiye Sinemasında Güldürü'' başlıklı konuşmalarıyla Türk sinemasında ve televizyon dünyasında mizah konusunu ele alacak.