MKP terör örgütü davası başladı

Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalındaki operasyonda sağ yakalanan MKP üyesi 23 terörist hakkında Malatya’da ayrı ayrı açılan davalar görülmeye başlandı.

MKP terör örgütü davası başladı
20 Mayıs 2013 Pazartesi 15:31 tarihinde eklendi.

Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaların ilk duruşmalarında 7 sanık hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanıkların avukatları ile yakınları katıldı. Mahkeme Başkanı Vedat Koç, sanıklar ile sanık avukatlarının, hazırlanan iddianameye ilişkin taleplerini aldı. Usul ekonomisi ve adil yargılama ilkesi çerçevesinde dosyaların birleştirilmesini talep eden sanık avukatları, savunma için ek süre taleplerinde bulundu. Talepleri alan mahkeme heyeti, duruşmaları 17-18-19 Haziran tarihlerine erteledi.

Tunceli'nin Ovacık kırsalında, 16 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda MKP/HKO mensubu 23 terörist ile teröristlere yardım ve yataklık eden 1 kişi sağ olarak yakalanmıştı. Sanıklar Aysel K., Erdi S., Mehmet Ali A., Adem Ç., Bahar D., Aydın K., Sevinç S., Yusuf S., Hıdır B., Kadir Y., Ekin S., Eren B., Murat A., Bezat F., Baran Onur D., Emre S., Erdal G., Ferhat Y., Kenan A., Mahir D., Kurtulmuş D., Özdal B., Selçuk Ç. hakkında, TMK 10. Maddesi ile görevli Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. MKP/HKO mensubu 23 terörist hakkındaki davada, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması ve tasarlayarak adam öldürme, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme" suçları nedeniyle çeşitli cezalar isteniyor.

Sanıklar hakkında yapılan incelemede, örgüt mensuplarının, 23 Ağustos 2012'de, merkeze bağlı Aktuluk köyündeki Dinar Hidroelektrik Santrali'ne saldırı ve sabotaj, 12 Ekim 2012'de Ovacık'ta Ali Haydar Kaya adlı vatandaşın öldürülmesi ve 28 Eylül 2012'de Tunceli-Ovacık kara yolu kesilerek, bir firmaya ait aracın yakılıp silahla taranması olaylarının, ele geçirilen silahlarla gerçekleştirildiği belirlenmişti.


CİHAN