Mladiç'in davasına devam ediliyor

İşlediği savaş suçlarından dolayı yargılanan Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç'in rahatsızlığından dolayı 2 gün ara verildikten sonra dün başlayan duruşması devam ediyor.

Mladiçin davasına devam ediliyor
17 Temmuz 2012 Salı 19:59 tarihinde eklendi.

 

Hollanda'nın Lahey kentinde eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçları için kurulan mahkemede hakim karşısına çıkarılan eski Sırp generalin davasında tanıklar dinleniyor. 
     
İki aylık aradan sonra 7 Temmuz'da başlayan duruşmada şimdiye kadar Bosnalı Elvedin Pasiç ile Bosna Savaşı sırasında BM Barış Gücü adına bölgede görev yapan David Harland dinlendi. 
     
Mladiç'in emri altındaki birlikler tarafından 1992 yılında gerçekleştirilen katliamda anne ve babasını kaybeden Pasiç ile bölgede BM adına görev yapan Harland, mahkemede tanık olduklarını anlattı. 
     
Savcıların hazırladığı iddianamede yer alan tanıklardan yaklaşık 400'ünün mahkemede dinlenmesi bekleniyor. 
     
Eski Sırp general, ''Bosna Savaşı sırasında sivillere karşı suç işlemek, Srebrenitsa katliamında soykırım yapmak ve binlerce masum sivili öldürtmek'' gibi suçlardan yargılanıyor. Hazırlanan iddianamede binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan Mladiç, etnik temizlik yapmakla da suçlanıyor. 16 yıllık kaçak hayatından sonra geçen yıl yakalanarak Lahey'e getirtilen Mladiç, hakkındaki suçlamaları reddediyor.