"Mo Yan" servet kazandırdı

Bu yıl Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Çinli yazar Mo Yan, uyanık bir Çinli mühendise de "ismi"yle küçük bir servet kazandırdı. "Mo Yan" ismini 6 yıl önce 150 dolara tescil ettiren mühendis, 1.6 milyon dolar kazandı.

Mo Yan servet kazandırdı
01 Kasım 2012 Perşembe 14:21 tarihinde eklendi.

 

2012 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Çinli yazar Mo Yan'ın ismi Çince'de "Bana sarhoş olduğunu söyleme" veya "Sarhoş Mu Yan" anlamına geliyor.
 
Çinli uyanık bir mühendis 6 yıl önce sarhoş olduğu bir anda "eğlence olsun diye" "Mo Yan Zui" ismini 150 dolar ödeyerek tescil ettirdi.
 
Çinli mühendis, yıllar önce "eğlence olsun diye" patentini aldığı "Mo Yan Zui" isminin kendisine küçük bir servet kazandıracağını tahmin etmiyordu.
 
Ancak bu yıl Nobel Edebiyat Ödülü, Çinli yazar Mo Yan'a verilince, bundan faydalanmak isteyen alkollü içecek şirketleri "Mo Yan Zui" isminin patentini alan Çinli mühendisin kapısını çalmak zorunda kaldı.
 
Çin gazetesi West China Metropolis Daily'nin haberine göre, Çince'de "Bana sarhoş olduğuna söyleme" veya "Sarhoş Mu" anlamına gelen "Mu Yan Zui" markasıyla likör üretmek isteyen bir içecek şirketi Çinli mühendise 1.6 milyon dolar ödedi.
 
Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan ilk Çinli yazar olan Mo Yan ismiyle yakında bir likör markasının piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Markanın isminin "Sarhoş Mo Yan" olacağı belirtiliyor.

NTV