Mobbing yapan patrona kredi yok

Meclis, işyerinde psikolojik şiddet (mobbing) uyguladığı kesinleşen patrona 'kredi ve teşvik' yasağı istedi.

Mobbing yapan patrona kredi yok
07 Nisan 2011 Perşembe 10:31 tarihinde eklendi.

 

Mağdurun korunması için de tacizi yapan ve göz yumana alt sınırı 2 yıl olmak üzere hapis cezası öngörüldü. 
 
Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, "İşyerinde Mobbing" Alt Komisyon raporunu kabul etti. Raporda şunlara yer verildi
 
"Bu konuda mücadelede farkındalık yaratılmalı, el kitapçığı hazırlanmalı. Mağdurlar hem dava açabilmeli hem de aynı konuda belirli bir makama şikâyet edebilmelidir. İşçisine psikolojik taciz yaptığı sabit olan işverenler belirli sürede kredi, teşvik olanaklarından mahrum bırakılsın. Tanıkların korunması için yasal düzenleme yapılmalı. Türk Ceza Yasası'nda psikolojik tacizin açık bir tanımı yapılarak bunu yapanlara, göz yumanlara alt sınırı 2 yıl olmak üzere hapis cezası öngörülmeli, mobbing suçu işleyenlere ayrıca en az 10 bin ila 20 bin lira para cezası verilmeli."
 
Mobbing Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, mobbingin üst düzey yöneticilerde bir meslek hastalığı olarak görüldüğünü belirtti. Seymenoğlu, mobbingin özellikle duygusal zekâsı yüksek kişilere yapıldığını, yasal dayanağı bulunmadığı için ispatının kolay olmadığını, kişiyi yalnızlaştırdığını anlattı.