Mobil iftar aracı evlere yemek dağıtıyor

İftar çadırlarına gidemeyen engelli ve yaşlı ihtiyaç sahibi aileleri muhtarlar aracılığıyla tespit eden Ankara Yenimahalle Belediyesi, iftar dağıtım aracı ile her gün iftar menüsü dağıtıyor.

Mobil iftar aracı evlere yemek dağıtıyor
15 Temmuz 2013 Pazartesi 12:10 tarihinde eklendi, 1.310 kez okundu.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Kurduğumuz iftar çadırlarına kendileri veya yakınları yaşlı ya da engelli olduğu için gelemeyen ailelerimize iftarı biz taşıyoruz. Böylece Ramazan ayının bereketinden onlar da faydalanıyor. Vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak en büyük görevimiz.” dedi.

EVE KADAR HİZMET

Gecekonduların yoğun olarak bulunduğu Şentepe, Kaletepe, Çiğdemtepe ve Ergenekon mahallelerinde muhtarların tespit ettiği evlere iftar servisi yapan belediye ekipleri, çorba, ana yemek, salata ve tatlıdan oluşan menüyü iftardan önce dağıtıyor. Mobil araç görevlileri tencerelere evlerdeki kişi sayısına göre dağıtım yapıyor.

300 AİLE SEVİNİYOR

Yaşlı ve engelli mobil iftar aracı her gün 300 ailenin evine iftar menüsü taşıyor. Yeni Kart kullanıcılarının da evlerine iftar yardımı yapıldığını söyleyen Yaşar, "Bu bölgeye yapılan her yardım bizleri daha fazla mutlu etmektedir. Toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı Yenimahalle’de, Ramazan ayının anlamını ve güzelliğini hep birlikte yaşıyoruz. Kurmuş olduğumuz iftar çadırı ile iftar dağıtım araçlarıyla vatandaşlarımıza en iyi hizmeti götürmeyi amaçlıyoruz. Bir tas sıcak çorbayı paylaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayının ülkemize; barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum." diye konuştu.

YAKACIKLILARIN İFTAR KONUĞU OLDU

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yakacıklılarla sokak iftarında buluştu. Pazar yerinde düzenlenen yemeğe binlerce vatandaş katıldı. Hep birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açan ilçe halkı iftar sonrası geleneksel Ramazan eğlencelerini izledi. Ayrıca Yenimahalle Belediyesi, düzenlediği iftar yemeğiyle Haymanalı vatandaşları bir araya getirdi. Haymana Anadolu Birliği üyelerinin ve çok sayıda Haymanalı vatandaşın katıldığı iftar yemeğine siyasiler de yoğun ilgi gösterdi.


CİHAN