Mobilya fabrikası, çıkan yangında kül oldu

Kayseri’de bir mobilya fabrikasının imalathane ve depo kısmında yangın çıktı.

Mobilya fabrikası, çıkan yangında kül oldu
23 Ocak 2013 Çarşamba 09:56 tarihinde eklendi.

 

Yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınan yangına, onlarca itfaiye aracı ile 100’ün üzerinde itfaiyeci müdahale etti. Çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangında can kaybı olmazken, maddi hasar meydana geldi. 
 
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 22. Cadde üzerinde faaliyet gösteren Üstünel Mobilya Fabrikası’nın, imalathane ve hammadde deposunun bulunduğu kısımda yangın çıktı. İmalathane ve depoda sünger, tahta ve kumaş gibi yanıcı malzemelerin olması yangının büyümesine neden oldu. Alevlerin kısa sürede yayıldığı fabrika adeta alev topuna döndü. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, OSB, Boydak Holding ve diğer fabrikaların itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. 
 
Onlarca itfaiye aracı ile 100’ün üzerinde itfaiyeci çalışmalarda görev aldı. Fabrika sahibi Mustafa Üstünel ve diğer yakınları da itfaiyenin söndürme çalışmalarını çaresiz gözlerle izledi. Bazı aile yakınları ise gözyaşlarına hakim olamadı. Polis, alev alev yanan fabrika çevresinde güvenlik önlemi alırken, yanan fabrikaya, sivil vatandaşların yaklaşmasına müsaade etmedi. Yangını duyan bazı fabrika çalışanları da olay yerine gelerek çalışmaları takip etti. 
 
Yangını söndürmek için yoğun çaba harcayan itfaiye ekipleri, alevleri yaklaşık 4 saat süren çalışma sonunda kontrol altına alabildi. Soğutma çalışmaları ise sabah saatlerine kadar sürdü. Çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangında can kaybı olmazken, maddi hasar oluştu. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma devam ediyor. 

CİHAN