Mohikanlar Kürt mü?

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Kızılderili kabileleri ile Muş'taki aşiret isimlerinin birbirine çok benzediğine dikkat çekti

Mohikanlar Kürt mü?
09 Şubat 2011 Çarşamba 08:30 tarihinde eklendi, 5.237 kez okundu.

 

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ABD’deki Kızılderili kabileleri ile baba memleketi Muş’taki aşiretlerin bazı isimlerinin birbiriyle benzeştiğine dikkat çekti ve bu benzeşmeye örnek olarak “Mohikan-Cemalan” isimlerini gösterdi.
 
Önümüzdeki dönemde ABD ile ticari ilişkilerin artırılması çerçevesinde Kızılderililer’e altyapı ve ev yapma projesine büyük önem vereceklerini söyleyen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Kızılderili kabileleri ile Muş’taki aşiret isimlerinin birbirine çok benzediğine dikkat çekti.
 
Bakan Zafer Çağlayan baba tarafından Kürt olduğunu, Muş’taki Cemalan aşiretine mensup olduğunu hatırlatırken, ABD’deki Kızılderili kabileleri ile baba memleketi Muş’taki aşiretlerin bazı isimlerinin birbiriyle benzeştiğini vurguladı.
 
Bakan Çağlayan bu benzeşmeye örnek olarak da “Mohikan-Cemalan” isimlerini gösterdi. ABD Kongresi’nin Kızılderili kabilelerin yaşam standartlarını yükseltmek için bu kabilelere hibe desteği verme kararı aldığını söyleyen Çağlayan, bu çerçevede Kızılderili kabilelerin yaşadıkları bölgelerin alt yapı ve üst yapı projelerine talip olduklarını kaydetti.
 
Bakan Çağlayan, son ABD ziyaretinde bu konuda temaslarda bulunduğunu, ayrıca Apaçi kabile reislerinden bir grubu Türkiye’ye davet edip görüştüğünü de anımsatarak, bu projeye ilişkin çalışma ve görüşmelerin büyük bir hızla sürdüğünü belirtti.