Moldova, Amerikalı senatörleri ağırladı

Moldova Cumhuriyeti bağımsızlığından sonra en hareketli günlerini yaşıyor

Moldova, Amerikalı senatörleri ağırladı
17 Nisan 2014 Perşembe 20:38 tarihinde eklendi.

Kapı komşusu Ukrayna’daki karışıklıkların rüzgarına kapılmamak için gayret sarf ediyor. Ülkeyi ziyaret eden Amerikalı senatör John McCain, ABD adına politik güven ve finans desteği sözü verdi.

ABD’li Senatörler heyetini Moldova Başbakanı Yuriy Leanca Kişinev hava alanında karşıladı. Başbakanlık binasında iki ülke heyetleri bir araya geldi. Karşılıklı müzakerelerde; Enerji güvenliğinin artırılması, Moldova ekonomisine yapılacak yatırımlar, gelişmelere bağlı olarak bölgenin durumu ve Transdinyester ihtilafı konularını görüştü.

Moldova heyeti adına Başbakan Leanca daha önceki ABD ziyaretine atıfta bulunarak iki ülke ilişkilerinin yeni bir döneme girdiğini söyledi. Stratejik ortaklık konusuna değinen Başbakan Leanca bunun başarılı olması için karşılıklı danışmaya bağlı bir mekanizmanın kurulması ile olacağını vurguladı.

ABD'li Senatörü John McCain Avrupa entegrasyonu yolunda "Zor bir dönemden geçiyorsunuz. Size güveniyor ve inanıyoruz." diyerek desteklerinin devam edeceğinin sinyalini verdi.

Diğer yandan senatör McCain, Moldova Ekonomi Akademisi’inde gençler ile buluştu. Ardından Moldova Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti ve Parlamento’da milletvekilleri ile bir araya geldi.


CİHAN