'Mondragon'u örnek alıyorum'

Kalecilikte genç sayılabilecek bir yaşta (23) olduğunu ifade eden Ceylan, ''Ben erken yaşta başarıyı yakalamak istiyorum. Burada Leo Franco ve Aykut Erçetin gibi iyi kalecilerle çalışıyorum.

06 Eylül 2009 Pazar 21:42 tarihinde eklendi.

Ufuk Ceylan'ın GS TV'ye yaptığı açıklamalar, kulübün internet sitesinde de yayınlandı.

Kalecilikte genç sayılabilecek bir yaşta (23) olduğunu ifade eden Ceylan, "Ben erken yaşta başarıyı yakalamak istiyorum. Burada Leo Franco ve Aykut Erçetin gibi iyi kalecilerle çalışıyorum. Ciddi anlamda söylemek gerekirse, büyük hedefler peşindeyim. Kalecilik uzun bir süreç. Eğer koşuyorsak, ben daha emekliyorum diyebilirim. Daha çok fazla öğreneceğim şey var, ama her yönüyle kendimi geliştirmeye çalışan birisiyim. Her gün üstüne koyarak, basamakları yavaş yavaş emin adımlarla çıkmak istiyorum. Hem karakteriyle, hem de yaptığı işlerle Türk futboluna damgasını vuran, örnek bir isim olmak istiyorum" diye konuştu.

-"MONDRAGON'U ÖRNEK ALIYORUM"-

Ufuk, Galatasaray'ın eski kalecisi Mondragon'u kendisine örnek aldığını açıkladı.

Mondragon'u her zaman büyük bir beğeniyle izlediğini anlatan sarı-kırmızılı takımın futbolcusu, "Her zaman dolu dolu oynadı. Çok az hata yapıyordu ve dengeli oynadığını düşünüyorum. Her yönüyle, yan top olsun, ayak tekniği olsun, kurtarışları olsun çok beğendiğim bir kaleciydi. Bundan dolayı Mondragon'u kendime örnek alıyorum" dedi.

Rekabete hazır olduğunu belirten Ceylan, "Çalışmayı seven bir yapım var. Bunun için de oynamaya hazırım. Formanın kimde olacağının değerlendirmesini hocalarımız yapacaktır. Herkes gibi rekabete hazırım. Diğer kaleci arkadaşlarım gibi ben de oynamak istiyorum" diye konuştu.