Mono sağlık

Vajinada zamanla veya genetik yapıdan kaynaklı pigment birikimi olup bölgede koyulaşma gözlenebiliyor. Bu koyulaşmaya vajina karaması deniyor.

Mono sağlık
27 Ağustos 2018 Pazartesi 10:10 tarihinde eklendi, 1.869 kez okundu.

Vajinada zamanla veya genetik yapıdan kaynaklı pigment birikimi olup bölgede koyulaşma gözlenebiliyor. Bu koyulaşmaya vajina karaması deniyor.
 

Bazen bu estetik görüntü cinsel birliktelik sırasında kadının kendini geri çekmesine bazen partnerinin olumsuz bakışlarına sebep oluyor. Çoğu zamanda kişinin kendine güvenini yitirmesine sebep büyük bir sorun halini alıyor.
 

​​​​​Vajina Neden Kararır?
 

Genellikle genetik faktörler ve hormonal değişimlere bağlı olarak koyulaşan vajina özellikle östrojen hormonu ve güneş ile siyahlaşmaktadır. Genellikle hamilelik sırasında artan östrojen bu bölgede fark edilir ve kalıcı kararmalara sebep olur.
 

Bazı jinekolojik tedaviler, doğum konrol hapları veya cilt hastalıkları da koyulaşmayı hızlandırır.
 

Kimi zaman da genital bölgeye uygulanan lazer epilasyonlar da bölgede melanin pigmentinin yoğunlaşmasına ve burada kararmalara sebebiyet veriyor.
 

Kararan Vajina Tedavisi
 

Vajinada oluşan renk koyulaşmasını açma işlemine vajina beyazlatma denir. Karbondioksitli lazer tedavisi ile 20- 25 dakika süren operasyonda lokal anestezi uygulanıyor. Uygulanan tedavi ile bölgedeki kararan tabaka soyulup verine alttan canlı ve pembe doku çıkıyor. Genelde tek seans yeterli gelen vajina beyazlatma işlemi için monosaglik.com uzmanlarından detaylı bilgi alabilirsiniz.
 

Vajina beyazlatma ameliyatı olarak da bilinen vajina beyazlatma işleminden üç gün önce bölgenin tıraşlanmış olması gerekiyor. Ameliyata girmeden önce uzman doktorlar tarafından verilen anti bakteriyel losyonlar olası enfeksiyon kapmasını engelliyor. Modern lazer teknolojisi ile yapılan işlem sonrası hastaya tıbbi iç çamaşır giydiriliyor ve 1-2 saate taburcu ediliyor.