Moody’s, Rusya’nın kredi notunu düşürdü

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Ukrayna krizi ve Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar sebebiyle Rusya’nın kredi notunu Baa1’den Baa2’ye düşürdü

Moodys, Rusyanın kredi notunu düşürdü
18 Ekim 2014 Cumartesi 09:06 tarihinde eklendi.

Moody’s’den yapılan açıklamada, Ukrayna krizi ve bununla bağlantılı olarak Rusya’ya yönelik yaptırımların ülke ekonomisi üzerinde uzun vadede olumsuz etkisi olduğu kaydedildi.

Uluslar arası derecelendirme kuruluşu Haziran ayında yaptığı değerlendirmede, Rusya’nın Baa1 olan kredi notunu korurken, kredi notu görünümünü durağandan negatife çevirmişti.

Kredi notu görünümünün değişmesinde Ukrayna krizi nedeni ile Rusya’nın karşı karşıya kaldığı jeopolitik riskler ve orta vadeli büyüme rakamlarında azalma gerekçe gösterilmişti.

Ajans, Ukrayna’da tansiyonun yükselmesi ve iç büyüme rakamlarına olumsuz etkisini sürdürmesi durumunda Rusya’nın notunun düşürülmesinin tekrar gündeme alınabileceği uyarısında bulunmuştu.

Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkeler Rusya’ya yaptırım uygulanırken, Rusya da karşılık olarak ABD, AB, Kanada, Avustralya ve Norveç’ten gıda alımını durdurdu. Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar enerji, bankacılık sektörü ile savunma sanayini kapsıyor. 


CİHAN