Mor Gabriel Manastırı'nın yolu genişletilecek

Mardin’in Midyat ilçesi Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Mor Gabriel Manastırı yolunun yapımı için Maliye Bakanlığı'ndan 1 milyon liralık ödenek sağlandığını belirtti

Mor Gabriel Manastırının yolu genişletilecek
20 Mayıs 2013 Pazartesi 15:29 tarihinde eklendi.

Oğuzhan Bingöl, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in destekleri ve Mardin Valisi Turhan Ayvaz’ın girişimleri sonucunda sağlanan ödenekle Manastır yolunun 4 ay içinde tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

İlçe merkezine 25 kilometre mesafede bulunan Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı’nı her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini belirten Oğuzhan, tarihi manastıra giden yolun bozuk ve dar olması nedeniyle eleştiriler geldiğini ifade etti.

Süryani vatandaşların kendilerini yalnız hissetmemeleri açısından pozitif ayrımcılık yaptığını vurgulayan Bingöl "Süryani vatandaşlara kendilerini yalnız hissetmesinler diye hem şahsım hem de kaymakamlık olarak bir pozitif ayrımcılık yapıyorum. Mor Gabriel Manastırı bizim buradaki en önemli değerlerimizden. Bizim geçmişimize, kültürüme ve ortak yaşamımıza tanıklık eden nadir yapılardan birisidir. Mastırın yolundan dolayı ben artık manastıra gidip gelmeye utanıyordum. Süryani cemaatinin de yolun yapılması için zaman zaman bizden talepleri oluyordu." dedi.

"MANASTIR YOLU 8 METRE GENİŞLETİLECEK"

Maliye Bakanlığı’nca özel ödenekle 1 milyon liralık destek sağlandığını dile getiren Bingöl, "Manastır yolunu yapıp bitirdiğimizde şehirlerarası bir yoldan çok daha güzel bir konuma gelecek. Şehirlerarası yol standardına kavuşturmak için yolu 8 metre genişleteceğiz. Çevre düzenlemesi de bu projenin içinde yer alacak. Çalışmalara başladık ve 4 ay içerisinde de bitirmeyi planlıyoruz." açıklamasını yaptı.


CİHAN