Moskova’da büyük operasyon: 500 gözaltı

Rusya’nın başkenti Moskova’da güvenlik güçlerinin başlattığı geniş çaplı operasyonda yaklaşık 500 kişi gözaltına alındı.

Moskovada büyük operasyon: 500 gözaltı
30 Temmuz 2013 Salı 11:10 tarihinde eklendi.

Operasyonlar, bir pazar bölgesinde saklanan zanlıyı yakalamak için gelen polislere yapılan saldırının ardından başlatıldı.

Pazartesi günü Matveyevskiy Pazar civarında bir zanlının saklandığını tespit eden ve yakalamak için gelen polisler pazar çalışanların saldırısına uğradı. Zanlının zihinsel engelli olduğunu savunan ve gözaltına alınmasına tepki gösteren pazar çalışanları ve güvenlik güçleri arasında uzun süreli sözlü tartışma yaşandı. Kadınların da aralarında olduğu görünen tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. Arbede sırasında kafasına muşta ile darbe alan bir polis ağır yaralandı. Bu olayın ardından genel bir operasyon başlatan güvenlik güçleri Moskova’da bulunan pazar bölgeleri ve insanların toplu bulundukları mekanlara geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyonlar Moskova genelinde devam ederken gözaltına alınan kişi sayısının 500'e ulaşıldığı bildirildi.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Pazarın bulunduğu Oçakvo-Matveyevskoe İlçe Emniyet Müdürü yaşanan olayın ardından görevinden alındı. Ayrıca bölgede görev yapan birçok polis hakkında da inceleme yapılacağı bildirildi. Pazar çalışanlarının çoğunun Kafkas kökenli olduğu kayd edildi.


CİHAN