Moskova’da ölü sayısı 20’ye çıktı

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir kamyonun otobüsü biçmesi sonucu meydana gelen feci kazada ölü sayısı 20’ye yükseldi.

13 Temmuz 2013 Cumartesi 18:30 tarihinde eklendi.

Son bilgilere göre kazada 61 kişi yaralandı. Life News haber portalı kaza anının amatör bir kamera tarafından çekilen görüntülerini yayınladı.

Moskova Sağlık Departmanı Başkan Yardımcısı Nikolay Plavunov basına yaptığı açıklamada, 14 kişinin olay yerinde 3 kişinin kaldırıldıkları Podolsk hastanesinde, 1 kişinin de Moskova Sklifosovski Acil Servisi’nde yaşamını yitirdiğini belirtti. 2 yaralının ölüm haberi de diğer hastanelerden geldi.

Moskova Vekil Belediye Başkanı Pyotr Biryukov 20 kişinin yaşamını yitirdiğini doğruladı. Biryukov "Bir sorumsuz kamyon şoförü feci kazaya neden oldu." dedi.

12 metreküplük çakıl dolu kamyonun otobüsü adeta biçtiğini ifade eden Biryukov, yaralıların ve cesetlerin otobüsün içerisinden çıkarılmasının çok feci bir tablo oluşturduğunu belirtti.

Oluşturulan kriz masasında konuşan Biryukov, “Kamyon şoförü 46 yaşında bir Ermenistan vatandaşı. Trafik kurallarını ihlal nedeni ile 6 kez ceza almış. Polis olayı soruşturuyor. Kendisi de sorgulanacak.” dedi. Bryansk kentinden 37 yaşındaki otobüs şoförünün ise 1995’den bu yana ehliyeti olduğu ve bugüne kadar ceza almadığı kaydediliyor.

Biryukov, kurbanların yakınlarına her türlü yardımın yapılacağı sözünü verdi.


CİHAN