MOSSAD'ın son anda engellediği suikast

İran'dan gönderilen bombalarla İsrail Savunma Bakanı'na yönelik suikastin son anda MOSSAD tarafından engellendiği iddia edildi

MOSSADın son anda engellediği suikast
17 Şubat 2012 Cuma 10:31 tarihinde eklendi.

 

Hindistan, Gürcistan ve Tayland’daki diplomatik personelini hedef alan saldırılar nedeniyle alarma geçen İsrail’in, Savunma Bakanı Ehud Barak’a yönelik bir suikast girişimini de engellediği iddia edildi.
 
Kuveyt’te yayımlanan El Ceride Gazetesi’nin İsrailli üst düzey kaynaklara dayandırdığı haberinde, İsrail gizli servisi MOSSAD’a bağlı ajanların, İran ve Hizbullah örgütü bağlantılı bir terör hücresinin, hafta başında Singapur’u ziyaret eden Barak’a yönelik suikast planını ortaya çıkardığını yazdı. Her yıl düzenlenen Havacılık Fuarı’na katılmak ve yerel yetkililerle görüşmek üzere Singapur’a giden Barak’a, kaldığı otelde suikast düzenlemeyi planlayan 3 kişinin, Singapur yetkililerince tutukladığı, sorgularına MOSSAD ajanlarının da girdiği belirtildi.
 
TAHRAN’DAN GÖNDERİLDİ
Yetkililer, Yeni Delhi ve Bangkok’ta meydana gelen saldırılarda kullanılan patlayıcıların, diplomatik kurye aracılığıyla İran’dan gönderildiği, ayrıca geçmişte düzenlenen benzer saldırılarda kullanılan patlayıcılarla aynı laboratuvarda üretildiği ihtimali üzerinde duruyor.
 
Yeni hedef Londra Olimpiyatları
Batılı istihbarat servisleri, Tahran yönetiminin, İran’da tutulan El Kaide örgütünün bazı üst düzey yetkililerine, Avrupa kentlerinde saldırılar düzenlemeleri için izin verdiğini öngörüyor. Uzmanlara göre İran destekli militanların başlıca hedefleri arasında, temmuz ayında Londra’da düzenlenecek 2012 Olimpiyat Oyunları da var.
 
İran'dan gönderilen bombalarla İsrail Savunma Bakanı'na yönelik suikastin son anda MOSSAD tarafından engellendiği iddia edildi

Milliyet