Motosiklet kazaları yürekleri dağladı

EDİRNE'de görev yapan Yüzbaşı Çetin Zamir, bayram tatili için geldiği memleketi Kahramanmaraş'ta motosiklet kazasında yaşamını yitirdi.

Motosiklet kazaları yürekleri dağladı
28 Haziran 2017 Çarşamba 17:30 tarihinde eklendi.
EDİRNE'de görev yapan Yüzbaşı Çetin Zamir, bayram tatili için geldiği memleketi Kahramanmaraş'ta motosiklet kazasında yaşamını yitirdi.
 
Kaza, gece saatlerinde Turgut Özal Bulvarı'nda meydana geldi. Yüzbaşı Zamir ile arkadaşı Mehmet Fatih Uçar'ın bulunduğu 46 HB 511 plakalı motosiklet, kontrolden çıkarak refüje çarparak devrildi. Devrilen motosikletten yola savrulan Çetin Zamir olay yerinde yaşamını yitirirken,  arkadaşı Mustafa Fatih Uçar yaralandı. Uçar, kazayı görenlerin çağırdığı ambulansla götürüldüğü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
 
Yüzbaşı Çetin Zamir'in cenazesi ise olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Motosikleti kimin kullandığı ise henüz belirlenemedi.
 
Motosiklet tutkunu Profesör gözyaşlarıyla uğurlandı
 
İhsan YALÇIN/İSTANBUL, (DHA)- Bulgaristan'daki motosiklet kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Can Solakoğlu için Maltepe Üniversitesi'nde  düzenlenen törende salonu dolduranlar gözyaşlarını tutamadı. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Solakoğlu (55), bayram tatilini geçirmek için motosikletli bir grup arkadaşıyla Bulgaristan'a gitmişti. Bulgaristan'dan da geçtiğimiz cumartesi günü Yunanistan'a gitmek üzere yola çıkan Prof. Dr. Solakoğlu, sol virajda karşı şeride geçen bir otomobille çarpışması sonucu hayatını kaybetmişti. Can Solakoğlu için görev yaptığı Maltepe Üniversitesi'nde bugün saat 13.00'da tören düzenlendi. Törene Sakaoğlu'nun ailesi, yakınları, üniversite yöneticileri, meslektaşları, öğrencileri ve hastaları katıldı. Can Solakoğlu'nun eşi Gevher; çocukları Selin, Sarp ve Alp Solakoğlu burada taziyeleri kabul etti. 
 
DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende Sakaoğlu'nun biyografisi okunduktan sonra hayatını anlatan fotoğraflar perdeye yansıtıldı. Bu sırada Sakoğlu'nun başta ailesi olmak üzere solandaki birçok kişi gözyaşlarına boğuldu. 
 
"UMARIM MOTOSİKLETLE GİTMİYORSUNUZDUR' DEDİM"
 
Törende konuşan Mahtepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, “Ben 3 yıldır tanıyorum Can ağabeyi. Can ağabey isminin önüne eklenecek sıfatları fazlasıyla hakeden; çok iyi bir hekim, asker, yönetici, diplomat ve dosttu, ağabeydi. 
 
Asalet kavramının karşılığını birebir bulduğu bir kişilikti. Geçtiğimiz günlerde yurtdışı çıkış kağıdını imzalarken aradım kendisini ve son konuşmamız oldu o. 'Can ağabey umarım motosikletle gitmiyorsunuzdur' dedim. 'Motosikletle gideceğim çok güzel bir seyahat olacak. Dönünce görüşürüz' demişti. Ben kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağolsun" ifadesini kullandı. 
 
Rektör Karasar'ın konuşmasının ardından Can Solakoğlu'nun mesai arkadaşları kürsüye çıkıp anılarını paylaştı. Solakoğlu yapılan duaların ardından da Üsküdar Selimiye Camii'ne götürüldü. Can Solakoğlu burada ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karaacahmet Mezarlığı'na defnedilecek.
 
Atıf Cem Altan son yolculuğuna uğurlandı
 
Uğur AYAZSIN/İSTANBUL,(DHA) Bodrum'da ailesi ile geçirdiği bayram tatilinin ardından İstanbul'a dönmek için yola çıkan ancak İzmir-Aydın Otoyolu'nda motosikleti ile kaza yaparak hayatını kaybeden Trumpf Makine Sanayii A.Ş. CEO'su Atıf Cem Altan (52) son yolculuğuna uğurlandı. Kadıköy Suadiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Altan'ın arkadaşları, akrabaları ve ailesi katıldı. Kazada ölen Altan'ın eşi Tuğyan Altan konuşmakta güçlük çekerken, cenazeye gelenler de gözyaşlarını tutamadı.
 
BABA ALTAN: 'SÜRAT YAPMA' DEDİM
 
Cem Altan'ın babası Sebahattin Altan, gençlerin bilinçli davranmalarını tavsiye ederek, "Fazla sürat her zaman tehlikeli. Oğlum hasta. Kaç tane arabası, motosikleti, bisikleti var. 50 bin liraya aldığı arabayı yenisi çıktı diye 30'a satardı. Sürat hastası. Bana geldiği zaman söyledim: 'Sakın yeni motosiklet almışsın, sürat yaparak kullanma' dedim. Uğurladık gitti, biraz geç kaldı. Yakınlaştığını söyledi. Sonra kaza yapmış. Benim de kalbim var, söylemediler bir şey. İş işten geçtikten sonra öğrendim" dedi. Cenaze kılınan namazın ardından Tuzla Şifa Mezarlığı'na defnedildi.
 
Motosikletli gazete dağıtıcısı dorseye çarpıp öldü
 
Cafer ELMAS/BOZÜYÜK,(Bilecik), (DHA) - BİLECİK'in Bozüyük İlçesi'nde yerel gazete dağıtıcılığı yapan 61 yaşındaki Mehmet Yavaş, motosikletiyle yol kenarında duran TIR dorsesine çaptı. Ağır yaralanan Yavaş, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.
 
Olay dün gece Bozüyük İlçesi'ndeki Şenkay Caddesi'nde meydana geldi. Bilecik'te yayınlanan bir yerel gazetenin dağıtıcılığı yapan Mehmet Yavaş, motosikletiyle giderken yol kenarında duran Osman Arı'ya ait 42 AOT 06 plakalı TIR dorsesine çarptı. Ağır yaralanan Mehmet Yavaş 112 ambulansıyla kaldırıldığı Bozüyük Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü.
 
İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri dorseyi yol kenarına bırakan Osman Arı'nın gözaltına alındığını, kazayla ilgili soruşturmanı sürdüğünü bildirdi.
 
Otoyolda bariyere çarpıp 200 metre sürüklenen motosikletli öldü
 
BURSA, (DHA) - BURSA’da 45 yaşındaki Birol Hasan Yanıklar, il dışından gelen yakınlarını yolda karşıladıktan sonra motosikletiyle evine dönerken, bariyerlere çarptı. 200 metre sürüklenen motosiklet sürücüsü Yanıklar, kaza yerinde yaşamını yitirdi.
 
Kaza, dün gece  İstanbul-Bursa otoyolunda meydana geldi. Birol Hasan Yanıklar, kullandığı plakasız motosikletle Bursa’ya gelen akrabalarını karşılamak için İstanbul-Bursa otoyolunun Gemlik Kuzey Çıkışı Gişeleri’ne gitti. Gişelerde yakınlarını karşılayan Yanıklar, motosikletiyle akrabalarının aracının önünde Bursa’daki evine doğru hareket etti. Otoyolun Gemlik-Bursa kesiminde motosikletin hakimiyetini kaybeden Yanıklar, bariyerlere çarptı.  Çarpmanın şiddetiyle yaklaşık 200 metre sürüklenen Yanıklar, olay yerinde yaşamını yitirdi.
 
Evli ve 8 aylık bir çocuğu bulunan Yanıklar’ın motosikletinin arkasındaki araçta seyreden ve kazaya tanık olan yakınları ise olay yerinde sinir krizi geçirdi.
 
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 
Otomobilin çarptığı motosikletteki çifti ölüm ayırdı
 
Cevdet ŞEN / BERGAMA(İzmir), (DHA) - İZMİR'in Bergama İlçesi'nde, kavşakta bir otomobilin çarptığı motosiklette. kasksız oldukları belirtilen sürücü 68 yaşındaki Cemil Sarıkaya ağır yaralanırken, arkasında oturan eşi 61 yaşındaki Kifaye Sarıkaya öldü.
 
Kaza, İzmir-Çanakkale Karayolu'nun Bergama Tekkedere Kavşağı'nda, Ramazan Bayramı'nın son günü saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Eşi ile Bergama'dan kırsal Tekkedere Mahallesi'ne bayram ziyaretine giden Cemil Sarıkaya yönetimindeki 35 VTM 94 plakalı motosiklete, Vehbi Dipçin (73) yönetimindeki 45 VU 646 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle sürücü Cemil Sarıkaya ile arkasında oturan eşi Kifaye Sarıkaya asfalta fırladı. Kask takmadıkları belirtilen Kifaye Sarıkaya olay yerinde yaşamını yitirirken, eşi Cemil Sarıkaya ağır yaralandı. Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin haber vermesiyle gelen ambulansla Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sarıkaya, ilk müdahalenin ardından Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Sarıkaya'nın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Kifaye Sarıkaya'nın cesedi ise savcı ve jandarmanın olay yerindeki incelemelerinin ardından, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
 
Jandarma kazanın ardından otomobil sürücüsü Vehbi Dipçin'i gözaltına aldı. Zeytindağ Jandarma Karakolu'na götürülen Dipçin'in, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.