Motosikletçiler şovmen olmak için yarıştı

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) şov takımı kurmak amacıyla düzenlediği 'TMF Yıldızları Seçmeleri 3'üncü ve son etabı' Antalya'nın Alanya ilçesinde yapıldı.

Motosikletçiler şovmen olmak için yarıştı
22 Aralık 2013 Pazar 18:52 tarihinde eklendi.


Alanya Belediye binası arkasındaki seçmelere değişik illerden 11 sporcu katıldı. Sporcular, 29 Aralık Pazar günü İstanbul'da düzenlenecek finallere katılabilmek için jüri karşısında hünerlerini sergiledi.

Gelecek yıl Redbull MotoGP Rookies Cup'ta yarışacak Alanyalı motosiklet sporcusu Toprak Rızgatlıoğlu'nun da gösteri yaptığı seçmeleri 500 kişi izledi. TMF, seçmelerin sonuçlarını kendi web sitesinden 24 Aralık Salı günü açıklayacak.

Seçmelerle ilgili bilgi veren TMF Asbaşkanı Ogün Baysan, İstanbul'daki finale dünyaca ünlü motosiklet şovu ustası Chris Pfeiffer'in de katılacağını kaydetti.
Amaçlarının Türkiye’deki beceri sahibi genç motosikletçileri bu spora kazandırmak olduğunu ifade eden Baysan, "Ünlü 'Tek Teker Arif' lakaplı Arif Razgatlıoğlu da bu genç arkadaşlarımızı eğitebilirdi. Ancak kendisi oğlu Toprak Razgatlıoğlu ile ilgilendiğinden vakti yok. Şov takımı oluşturmayı amaçlıyoruz. Çünkü şov ve yarış çok ayrı kategoriler." dedi.

TMF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Akülke, motosiklet sporunda federasyon nezdinde burada ilk kez organizasyon yapmanın kendilerine heyecan verdiğini söyledi. Akülke, Alanya'daki motosiklet sporcuları için acilen bir yarış pistine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Seçmelerde jüri üyeliği yapan motosiklet şovmeni Arif Razgatlıoğlu da Malatya ve İzmir'den sonra 3'üncü etap seçmelerinin Alanya'da yapıldığını ve İstanbul'daki finallerde federasyona 2 -3 şovmen kazandıracaklarını kaydetti. 


CİHAN