Motosikletiyle dünyayı gezip, Ayvalık'ı tanıtıyor

KUZEY Ege'nin turizm merkezlerinden olan Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ndeki Cunda (Alibey) Adası'ndan geçen yıl motosikletiyle yola çıkarak, bugüne kadar Rusya, ABD, Moğolistan, Sibirya, Güney Kore gibi ülkelere giden Cunda Turizm Derneği kurucularından Levent Koçoğlu, ulaştığı yerlerde Ayvalık'ın kültür ve turizm potansiyelini aktarıyor, turizm elçisi gibi çalışıyor.

Motosikletiyle dünyayı gezip, Ayvalıkı tanıtıyor
02 Mart 2015 Pazartesi 20:56 tarihinde eklendi.
Geçen yılın haziran ayında Ayvalık'ı tanıtmak amacıyla yola çıkan Levent Koçoğlu, motosikletiyle Gürcistan, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Moğolistan, Sibirya, Güney Kore'den sonra Amerika kıtasına geçti. Los Angeles, Alaska, Meksika, Belize, Guatemala, Honduras, San Salvador, Panama Ekvator, Peru, Bolivya ve son olarak Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e giden Koçoğlu, buralarda Ayvalık'ın tarihi, kültürel ve sualtı güzelliklerini anlattı.
 
Cunda Adası'nda butik otel işleten Koçoğlu, "Ayvalık'tan yola çıkarken hedefimde motosikletle hem dünyayı gezip dolaşmak hem de gittiğim her yerde vefa borcum olduğunu düşündüğüm Ayvalık'ı tanıtmak vardı. Bugüne kadar 47 bin kilometre yol yaptım. CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bana Ayvalık'ta üretilen zeytinyağı ve ilçeyi anlatan İngilizce kataloğu ulaştırdı. Ben de dolaştığım yerlerin idarecilerine Ayvalık'ın nefis zeytinyağını ve tanıtım broşürünü hediye edip, başkan Gençer'in selamını iletiyorum, davet ediyorum" dedi.
 
Koçoğlu, ABD ve Arjantin ziyaretlerinde görüştüğü belediye başkanı ve valilere Ayvalık zeytinyağından verdiğini dile getirerek, İngilizce yazılı "Keşfe değer yeryüzü cenneti Ayvalık" kitabından da hediye ettiğini söyledi.
 
Gençer ise Koçoğlu'nun tek başına adeta Ayvalık'ın tanıtım elçisi gibi çalıştığını belirterek, "Motosikletiyle dünyayı dolaşarak Ayvalık'ı anlatıyor. Onun bu hareketini biz de destekliyoruz. Bu çalışmanın ilçe turizmine büyük katkısı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

DHA