Mourinho 12 yıl daha...

Chelsea Kulübü'nün Portekizli teknik adamı Jose Mourinho kariyeri ile ilgili planlamasını İngiliz basınına anlattı.

Mourinho 12 yıl daha...
23 Aralık 2013 Pazartesi 17:12 tarihinde eklendi.
Jose Mourinho yaptığı açıklamada "İstikrar bir kulüp için çok önemlidir. Başarılı olmak için istikrar şart bu yüzden Chelsea'de 12 yıl daha kalmayı planlıyorum" dedi. 
 
Jose Mourinho daha önceki kariyerinde Chelsea ile 3 yıl geçirmiş ve 2 Premier Lig şampiyonluğunun ardından İtalya'nın İnter Kulübü'ne transfer olmuştu. Ama hiç bir zaman Chelsea'yi çok sevdiğini inkar etmemiş ve bu sezon başında çok sevdiği kulübüne geri dönmüştü.
 
Chelsea'den ayrılmasına kariyerindeki "EN KÖTÜ KARAR" diye adlandıran Portekizli teknik adam önümüzdeki dönem için hem Chelsea hem de kendi geleceği için önlerindeki dönemin "Altın Çağ" olacağından bahsetti.
 
Jose Mourinho açıklamalarına şöyle devam etti:
 
"Chelsea ile 4 yılın sonunda oturup tekrar konuşacağız. Takımı analiz edip, aldığımız başarılara bakacağız. Burada önemli olan nokta hem kulüp, hem de ben kendimizi mutlu hissediyorsak devam kararı alacağız. Ama şunu söylemek isterim ki ben Chelsea'de 12 yıl daha kalmak istiyorum. Önümüzdeki ay 51 yaşına basacağım ve 12 yıl sonra kendimi Dünya Kupası'nda İngiltere ya da Portekiz Milli Takımlarının başında görmek istiyorum" ifadelerini kullanarak hedefindeki kariyer planlarından da bahsetti.
 
Portekizli menajer açıklamalarının devamında; "Kulüpler için başarıya giden en iyi yol istikrardan geçer. Oyuncular için onları daha iyi geliştirmek için çok daha iyi istikrar ile birlikte oyun tarzı, psikoloji, yeni fikirler ve liderlik tarzı da önemli. Bu istikrar en üst düzeydeki kulüp başkanları ve yöneticilerinde de olması gerekir. Onlardan sonra da menajerlerde. Bu istikrar çok önemli" dedi.
 
Jose Mourinho Chelsea'ye dönmesinin finansal nedenlerden dolayı olmadığını söyledi ve ekledi: "Paraya baksaydım başka kulüplere giderdim Chelsea'ye değil .Birçok iyi finansal kaynaklara sahip takım vardı" dedi.
Real Madrid'den ayrılması sorusuna da cevap veren Portekizli Mourinho "Ayrıldım çünkü ben öyle istedim, onlar istedi diye ben bırakmadım. İstesem başka ülkelerde , başka kulüplerden kolayca iş bulurdum . Yada paraya baksam burada olmazdım . Ben Chelsea'de Real Madrid'den daha az kazanıyorum. Ayrıca Real Madrid ile 3 yıl daha sözleşmem vardı. Benim Chelsea'ye dönme nedenim burayı çok sevmem ve beni heyecanlandıran yeni projeler yapacak olmam" ifadelerini kullandı.