MP Antalyaspor’un yeni başkanı Gültekin Gencer

Medical Park Antalyaspor’un olağan genel kurulunda yapılan başkanlık seçimini oy çokluğuyla işadamı Gültekin Gencer kazandı. Gencer, Medical Park Antalyaspor’un 26. başkanı oldu.

MP Antalyasporun yeni başkanı Gültekin Gencer
14 Haziran 2013 Cuma 21:12 tarihinde eklendi.

Medical Park Antalyaspor’un olağan genel kurulu Hasan Subaşı Tesisleri’nde yapıldı. Genel kurulda başkanlık seçimi öncesi Antalyaspor A.Ş.’nin faaliyet ve mali raporu okunarak başkan adayları ve eski Başkan Hasan Akıncıoğlu kısa bir konuşma yaptı.

Sezon sonunda kamuoyuna genel kurulda başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Hasan Akıncıoğlu, beş sezondur Antalyaspor AŞ’nin başkanlığını yaptığını belirtti. Akıncıoğlu, 3 Temmuz 2011’de başlayan futbolda şike sürecinde takımının leke almadığını ifade etti. Kimseye bir kırgınlığı olmadığını belirten Akıncıoğlu, "İkinci bir ajandam da yok. Ben hiçbir grubun baskısı ya da isteği üzerine başkanlığı bırakmıyorum. Beş sezon boyunca zihnen ve fiziken çok yoruldum. Bunun için aday olmadım." dedi.

Aday olmayacağını hemen sezon sonunda açıklamasından dolayı çok eleştirildiğini belirten Akıncıoğlu, ama futbolda bu tür açıklamanın sezon sonunda yapıldığını belirtti. Başkan adaylarından işadamı Gültekin Gencer de, bugüne kadar Medical Park Antalyaspor’un tüm maçlarını takip ettiğini söyledi.

Kırmızı beyazlı ekibin ligi bitirdiği konumun takdire şayan bir yer olduğunu belirten Gencer, "Hasan Akıncıoğlu’nun başkanlığa devam etmesi gerektiğini hep savundum. Son güne kadar aday olmayı düşünmedim, Akıncoğlu’nun devam etmesini istedim. Ancak Akıncoğlu devam etmeyince dün akşam itibariyle adaylığımı resmen açıkladım. Takımın başarısı için çalışacağım." diye konuştu.

Gencer, Hasan Akıncoğlu’nun Antalyaspor Derneği Yönetim Kurulu başkanlığa devam etmesini istedi ve buraya aday olmayacağını açıkladı. Diğer başkan adayları Necati Yılmaz ile Can Atlı’nın konuşmasının ardından oylamaya geçildi.

Oylama sonucunda işadamı Gültekin Gencer, 582 bin 858 oyun, 578 bin 206’ini olarak Medical Park Antalyaspor’un yeni başkanı seçildi. Gencer, 3 yıl boyunca Medical Park Antalyaspor’a başkanlık yapacak. Diğer adaylar Necati Yılmaz bin 652 oy, Can Atlı'da 232 üyenin oyunu aldı.

Teşekkür konuşması yapan Gencer, 5 yıl önce başkan olmak istediğini, ancak o dönemde Akıncıoğlu aday olduğu için onu desteklediğini söyledi. Gencer, başkanlığın 5 yıl sonra kısmet olduğunu ifade etti.


CİHAN