MR gürültüsüne çare buldu

Müzisyen Ozan Doğulu, beyin MR'ı cihazının yaydığı gürültüyü kullanarak MR işlemi sırasında hastanın dinleyebileceği bir şarkı yaptı

MR gürültüsüne çare buldu
30 Mart 2013 Cumartesi 10:40 tarihinde eklendi.

 

Ozan Doğulu, böylece beyin MR'ına girenlerin kâbusu haline gelen cihaz gürültüsünü, MR işlemi boyunca dinlenebilecek bir müziğe çevirmeyi başardı.
 
Medya satınalma ajansı Mindshareve Alman Hastanesi'nin işbirliğiyle gerçekleşen proje, dünyada ilk kez ve yalnızca Alman Hastanesi'nde uygulanacak.

Yavaş, orta ve hızlı olmak üzere üç ayrı versiyonu bulunan aranje, beyin MR'ına giren hastaları cihazın rahatsız edici gürültüsünden kurtaracak. Beyin MR'ı için MR cihazına alınan hastalar, kendilerine sunulan üç müzik tarzından birini seçerek, işlem süresini sıkılmadan atlatacaklar. 

Ozan Doğulu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Ben de birçok kez MR'a girdim. Gürültüden rahatsız olmamızı engellemek için, manyetik alanın yarattığı sesle senkronize şarkılar yaptım. İstediğiniz müzik türüne göre üç alternatif seçebileceğiniz bu şarkılarla MR sırasında sizleri rahatsız eden bir uğultu yerine güzel notalar duyacaksınız"