Mr. Trololo öldü

Sözlerini söylemeden vokalize ettiği bir parçanın video kaydının internette yayınlanmasının ardından bir anda, ''Mr. Trololo'' adıyla dünya çapında sansasyonel bir şöhrete kavuşan ünlü Rus şarkıcı Eduard Hil öldü.

Mr. Trololo öldü
04 Haziran 2012 Pazartesi 11:36 tarihinde eklendi, 1.980 kez okundu.

Sovyetler Birliği döneminde, 1960'lı ve 1970'li yıllarda söylediği duygusal şarkılarla tanınan önemli bir şarkıcı olan Hil, sözlerini söylemeden vokalize ettiği bir şarkının 1976 yapımı video kaydının internette yayınlanmasıyla bir anda dünya çapında bir yıldız haline gelmişti. 

     
Hil'in seslendirdiği ''I'm so Glad I'm Finally Coming Back Home'' (Sonunda Evime Dönüyor Olduğum İçin Çok Mutluyum) adlı parçanın video kaydı, 2010'da Youtube video paylaşım sitesinde yayınlanmasının hemen ardından 2 milyon kez tıklanmıştı. 
     
St. Petersburg kenti kültür departmanı yetkilisi Ksenia Kaçalova, Hil'in St. Petersburg'daki bir hastanede 77 yaşında öldüğünü belirtti. 
     
Hil'in ölüm nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. 
     
Doktorlar, geçirdiği inme nedeniyle Nisan ayından beri hastanede bulunan Hil'de ciddi beyin hasarı meydana geldiğini bildirmişlerdi. 
     
Rusya Devlet Başkanı Putin, ünlü şarkıcının ölümü dolayısıyla yayımladığı mesajda Hil'in eşi ve oğluna baş sağlığı dileğinde bulundu. 
     
Hil, kendisini dünya çapında şöhrete kavuşturan şarkısı hakkında yapılan bir söyleşide, atıyla çayırlarda dolaşarak evine dönen bir kovboyu anlatan şarkının orjinal sözlerinin Sovyet sansürüne takılması üzerine, şarkıyı ancak sözlerini çıkararak vokalize ettikten sonra seslendirebildiğini anlatmıştı.