Muammer Aksoy, memleketinde anıldı

ANKARA'da 31 Ocak 1990'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren hukukçu ve siyaset adamı Prof. Dr. Muammer Aksoy, ölümünün 25'inci yıl dönümünde memleketi Antalya'nın İbradı İlçesi'nde törenle anıldı.

Muammer Aksoy, memleketinde anıldı
01 Şubat 2015 Pazar 14:08 tarihinde eklendi.
İbradı ilçe merkezinde dün düzenlenen törene CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, İbradı Belediye Başkanı CHP'li Serkan Küçükkuru, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, CHP İl Başkanı Cavit Arı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, ADD İbradı Muammer Aksoy Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, ADD yöneticileri ve üyeleriyle vatandaşlar katıldı. 
 
'ONLAR LAİKLİĞİN SAVAŞÇILARIYDI'
 
Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin de yer aldığı anma programında Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Ardından İbradı Belediyesi tarafından yaptırılan Muammer Aksoy Kültür Evi'nin açılışı yapıldı. Muammer Aksoy Kültür Evi toplantı salonunda devam eden anma programında konuşan CHP Milletvekili Gürkut Acar, Muammer Aksoy'un cumhuriyet ve demokrasinin yılmaz bir savunucusu olduğuna dikkati çekerek, "Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Gaffar Okan, Muammer Aksoy gibi birçok arkadaşımızın ortak değeri ulusal bağımsızlıktı. Laiklik olmadan ulusal bağımsızlıktan söz edilemez. Bu insanlar laik cumhuriyeti savunan düşünceleri yüzünden katledildi. Onlar laikliğin savaşçılarıydı" dedi.
 
'YOLSUZLUKLARI KAPATTILAR'
 
Mevcut iktidarın akıldan ve bilimden yoksun olduğunu savunan Gürkut Acar, "Vahiylerle ülke yönetiyorlar. Türkiye bu iktidarın güdümü altında felakete doğru gitmektedir. TBMM'de ulusal bağımsızlığımızı bozacak, cumhuriyeti yıkacak pek çok kanun çıkarttılar. Yaptıkları yolsuzlukları parmak çoğunluğuyla kapattılar. Çoğunluğa sahip oldukları için öyle kanunlar çıkardılar ki parlamentonun yasama hakkını kötüye kullandılar" diye konuştu.