Mucize kurtuluş

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Mezra Köyü'nde kaza sonucu av tüfeğinin ateş alması sonucu ağır yaralanan ve yakınlarının yaşamından ümit kestiği 5 yaşındaki Mehmet Berk, Şırnak Devlet Hastanesi'nde 1.5 ay süren tedavi sonrası yeniden yaşama döndü.

Mucize kurtuluş
24 Nisan 2013 Çarşamba 13:38 tarihinde eklendi.

 

Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Mezra Köyü'nde yaklaşık 1.5 ay önce amca çocuklarıyla av tüfeğiyle oynayan 5 yaşındaki Mehmet Berk, silahın ateş alması sonucu karnına isabet eden saçmalarla ağır yaralandı. Karnı parçalanan, bağırsakları koparak dışarı çıkan ve akciğeriyle göğüs kısmında büyük tahrişler meydana gelen küçük Mehmet, yakınları tarafından Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Mehmet Berk, ambulans helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirilerek yoğun bakıma alındı.
 
Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Güngör'ün 1.5 ay süren ameliyat ve tedavisi sonrası, yakınları tarafından ölecek gözüyle bakılan küçük Mehmet Berk, hayata tekrar gözlerini açarak nefes almaya başladı. İlk kez dün ağızdan beslenmeye başlanan Mehmet Berk'in sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten Op. Dr. Ahmet Güngör, "Yaklaşık 1.5 ay önce 5 yaşındaki Mehmet Berk, ateşli silah yaralanmasıyla hastanemize getirildi. Hastamızın bağırsakları dışarıdaydı. Karnının yarısını kaybetmişti. Bağırsakların çok fazla parçalanması vardı ve dışarıdaydı. Dalak ve akciğerinde de yaralanmalar vardı. Biz bunların hepsini onardık. Hayati fonksiyonlarının çoğunu yitirmişti. Biz tereddütsüz anestezi ekibimizle ameliyata aldık. Yaklaşık 2.5 saat süren ameliyattan sonra 10 gün yoğun bakımda kaldı. Daha sonrasında serviste takip ettik. Bütün tedavilerini burada yaptık. Şu an hastamızın bağırsaklarını içeri koyduk. Bu gün ilk kez ağızdan beslemeye başladık. Kakasını dahi artık yapıyor. Tamamıyla tedavisini Şırnak Devlet Hastanesi'nde 1.5 ay boynuca gerçekleştirmiş olduk. Bundan da çok gururluyuz" dedi.
 
Şırnak Devlet Hastanesi'nin her türlü tıbbi donanıma sahip olduğunu belirten Op. Dr. Güngör, anestezi ekibiyle birlikte her türlü ameliyatı rahatlıkla yapabildiklerini ifade ederek, "Küçük hastamız birkaç gün daha kaldıktan sonra artık tamamen ağızdan besleyeceğiz. Bütün tedavilerini bitirmiş olduk. Bütün ameliyatlarını hiçbir yere sevk etmeden burada yaptık. Böyle ciddi bir ameliyatı da burada yaptığımız içinde gururluyuz, mutluyuz" diye konuştu.
 
Mehmet'in babası Halit Berk ise yaralanma sonrası gördükleri karşısında şaşkına döndüğünü belirterek, "Oğlumdan ümidi kesmiştim. İki kez ameliyat oldu. Ama şimdi nefes almaya başladı, ağızdan yemek yemeye başladı. Allah doktordan razı olsun. Onlardan çok memnunuz. Benim için oğlum sanki yeniden doğmuş gibi oldu" diye konuştu.

DHA