Mucize kurtuluş

Güney Kore’de dün yaşanan feribot kazasının ardından 280'den fazla kişinin akıbeti belirsizliğini korurken, bugün dramatik bir mucize kurtuluş hikayesi ortaya çıktı.

Mucize kurtuluş
17 Nisan 2014 Perşembe 17:12 tarihinde eklendi.
Anne, baba ve abisiyle birlikte feribota binen 5 yaşındaki bir kız çocuk, kazadan yara almadan kurtuldu. Ancak küçük kızın feribottan çıkamayan aile bireyleri halen kayıplar arasında.
 
KURTULUŞ HİKAYESİ
 
Soyadı Kwon olarak duyurulan çocuğun kurtuluşu ülke halkını duygulandırdı. Medyada yer alan haberlere göre, anne ve babasının can yeleği giydirdiği 5 yaşındaki mucize çocuk, daha sonra onu tanımayan dört yolcu tarafından kucaktan kucağa aktarılarak yan yatmakta olan geminin güvertesine kadar ulaştırıldı. 
 
TWİTTER MESAJIYLA AKRABALARINA ULAŞILDI
 
Kurtarma ekipleri tarafından güverteden alınarak helikopterle hastaneye nakledilen Kwon'un akrabalarıyla buluşması ise ertesi gün gerçekleşti. Fiziksel yara almayan, ama ağır bir psikolojik travmaya maruz kaldığı belirtilen küçük kız, Güney Koreli TV yıldızı Haaha'nun takipçilerine yolladığı fotoğraflı mesaj sayesinde akrabalarına kavuştu. 
 
459 YOLCU TAŞIYORDU 
 
Güney Kore'nin batısındaki Incheon limanından demir alan ve 459 kişi taşıyan SEWOL isimli binlerce tonluk dev feribot, Kore yarımadasının güneybatı açıklarındaki Jindo adası civarında battı. Kazada 6 kişinin öldüğü kesinleşti. Onlarca tekne ve helikopterin yürüttüğü acil kurtarma çalışmalarına rağmen 290 kişinin kurtarılamamış olması ülkeyi yasa boğdu. 
 
284 KİŞİ KAYIP 
 
Bu arada, dün gece elverişsiz hava şartları gerekçesiyle çalışmaların durdurulması ve bugün akşam saatleri itibariyle 284 kişiye halen ulaşılamamış olması başta yolcu yakınları olmak üzere kamuoyunda öfkeyle karşılanıyor.

DHA