Mudanya'da sokak köpekleri zehirlendi

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde dün 5 sokak köpeğinin zehirlenerek öldürülmesi, ilçede hayvanseverlerin tepkisine yol açtı.

30 Nisan 2013 Salı 23:12 tarihinde eklendi.

 

Evsiz Hayvanlar Dernek Başkanı Mefaret Özmez, "Bunları yapan veya yapanlar kesinlikle insan olamaz. Öldürülen köpekler arasında yavru olanlar ve en önemlisi de yavrularını sütle besleyen anne olmuş köpekler de bulunuyor" dedi.
 
Mudanya'ya 5 kilometre uzaklıktaki Çepni ve Işıklı köyleri yakınındaki ormanlık alanda görülen çok sayıda köpek ölüsünü görenler, durumu Evsiz Hayvanlar Derneği'ne bildirdi. Olay yerine gelen Hayvan Severler Derneği Başkanı Mefharet Özmez ve Mudanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şükriye Çelikkollu, olay yerine geldiklerinde gördüklyeri manzara karşısında şok oldu.

Metharet Ölmez, insanlık dışı bir manzara ile karşılaştıklarını belirterek, "Bize bildirildikten sonra hemen olay yerine geldik. Ancak biz gelmeden 30 tane köpeği traktörle buradan kaçırmışlar ve hayvanların zehirle öldürüldükleri ortadadır. Vicdansızlar bu masum yavru ve yavrularını sütüyle besleyen anne köpeklerden ne istediniz. Belediyenin sokaklardan topladığı başıboş ve sahipsiz topladığı köpekler kısırlaştırılır ve aşıları yapılır ve küpeleri takılarak yeniden doğaya salınırlar. Biz hayvan sevenler derneği olarak zaten kötü huylu saldırgan olan köpekleri barınaktan kesinlikle dışarı çıkartmıyoruz" dedi.

DHA