Müezzinoğlu, Balkanlı gazetecileri kabul etti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği eğitim programına katılmak için Türkiye’de bulunan Balkanlı Türk gazetecileri kabul etti.

Müezzinoğlu, Balkanlı gazetecileri kabul etti
12 Aralık 2013 Perşembe 20:03 tarihinde eklendi.

Sağlık Bakanlığı merkez binasında yapılan görüşmede yer alan gazetecilerle teker teker tanışan Bakan Müezzinoğlu, Balkanlardan misafir ağırladığı için mutlu olduğunu söyledi. Türkiye ile Balkanlar arasında asırlara dayanan tarihsel ve kültürel bir bağ olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, geçen zamana rağmen bu ilişkilerin ilk günkü tazeliğini koruduğunun altını çizdi.

Türkiye’nin, Balkanlar'daki hassasiyetinin bütün dünya tarafından bilindiğine dikkat çeken Müezzinoğlu, ülke olarak bu konuda asla taviz vermeyeceklerini vurguladı. Konuşmasında, birlik ve beraberliğin önemine de dikkat çeken Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

“Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Yunanistan’dan gelen birbirinden güzide genç kardeşlerimizin, mesleki formasyonlarını geliştirmek adına Türkiye’de olmalarından son derece mutlu oldum. Bu vesileyle farklı ülkelerden ama aynı coğrafyadan bu kadar insanın bir araya gelmesi güzel bir kardeşlik ve birlikteliğin örneğidir.

Gerek inanç gerekse de kültürel değerlerimizde geniş bir yer bulan hoşgörü ve kardeşlik olgusu, geçmişte olduğu gibi bugün de aynı yoğunlukta bizde yer buluyor. Asırların ötesine dayanan kardeşlik bağımızın bulunduğu Balkanlar, geçmişte olduğu gibi bugün de bizim için önemli bir coğrafyadır.”

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra konuklarının sorularını cevapladı ve Türkiye’nin Balkanlar'daki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Müezzinoğlu, Balkanlı gazetecileri Edirne’de de ağırlamak istediğini sözlerine ekledi. Balkan ülkelerinin Türk asıllı gazetecileri, hafta sonunda ülkelerine dönecek.


CİHAN