Müezzinoğlu, temel atma törenin katıldı

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya yapılacak olan 750 yataklı devlet hastanesinin temelini atmak üzere Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Hatay'a gelen Bakan Müezzinoğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Müezzinoğlu, temel atma törenin katıldı
06 Eylül 2013 Cuma 20:08 tarihinde eklendi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 12 Eylül tarihinde, Türkiye için sağlık alanında yeni bir devrimin başlayacağını da belirterek, "12 Eylül günü, Türkiye’de yeni bir atılımı başlatıyoruz. Şehir hastaneleri projesinin bugün burada temelini atıyoruz, daha farklı bir konseptle, kamu-özel sektör işbirliğiyle, milletin imkanının yetmediği yerde dünya finansının da devreye girdiği, hız kazanabilmek adına, hızla milletimizi en ideal tedaviyle buluşturmak adına 22 bin yatak kapasiteli 16 şehir hastanesinin imza törenini sayın Başbakanımızın da katılımıyla İstanbul’da toplu imza töreniyle başlayacağız.” dedi. 

 Gezi Parkı olaylarıyla başlayan süreci değerlendiren Müezzinoğlu, bundan sonra artık milletin iradesinin bu ülkede hakim olacağını söyledi. Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “Zaman zaman bir sürü senaryolar, kapalı kapılar arkasında bir sürü planlar yaptılar. Bunu bazı zamanlarda kamuoyu önünde yapmaya çalıştılar. En son Gezi olaylarını yaşadık.

Gezi olaylarının tek bir stratejik hedefi var, bu ülkenin, bu milletin istikrarını bozmak, egemenliğin millete ait olduğundan rahatsızlık duyanların oyunudur bu. Yoksa dert, milletin geleceği derdi değildir. Dert, 10 civarında ağacın sökülmesi derdi değildir. Artık millet ne derse, sandıktan ne çıkarsa bu ülkede o oluyor, ondan rahatsız olanların bir oyunudur, bir planıdır bu.

Ama milletin sağduyusu 75 milyonun birbirine olan güveni, sevgisi ve desteğiyle bu oyun bozuldu. İnşallah bundan sonra artık hiç kimse bu milletin kaderiyle bahtıyla oynayamayacak. Çünkü milletin iradesi artık bu ülkede hakim olacak.”

"BİZ, MİLLET NE DERSE, SANDIK NE DERSE ONA SAYGI DUYARIZ"

Sözde Atatürkçülerle kendilerinin bu olaylar sonrasında ayrıldığını ve her şeyin apaçık ortaya çıktığını belirten Müezzinoğlu, “Sözde Atatürkçülerle bu konuda ayrılığımız kesinlikle çok nettir. Biz, millet ne derse, sandık ne derse, milli irade ne derse, yani 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' cümlesine özünde sahip çıkan bir anlayışın mensuplarıyız.

Onlarsa sözde bu sloganın söylemini ancak yapıyorlar. Ama büyük önderin söylediği iki cümle var, o da diyor ki bu büyük ve güçlü millet muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir yere layıktır. Bütün mücadelemiz, gece gündüz demeden koşmamız bu milleti, dünya milletleri arasında hak ettiği güçlü yere, hak ettiği saygın yere taşımak ve muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir noktaya götürebilmek.” şeklinde konuştu.

"SAĞLIK ALANINDA AVRUPANIN ÖNÜNE GEÇTİK"

Sağlık alanında Avrupa’nın bile önüne geçtiklerini kaydeden Müezzinoğlu, “Sağlık alanında artık Avrupa’yı örnek göstermiyoruz. Sağlık alanında artık Amerika demiyoruz. Sağlık alanında artık benim hastanem, benim doktorum, benim sağlık merkezim, benim hemşirem, benim ebem diyoruz.” diye konuştu.

"12 EYLÜL TARİHİNDE BİR DEVRİM YAŞANACAK"

12 Eylül tarihinde, Türkiye için sağlık alanında yeni bir devrimin başlayacağı müjdesini veren Müezzinoğlu, “Türkiye’yi farklı noktalara taşıma derdimiz var. 12 Eylül günü, Türkiye’de yeni bir atılımı başlatıyoruz. Şehir hastaneleri projesinin bugün burada temelini atıyoruz, daha farklı bir konseptle, kamu-özel sektör işbirliğiyle, milletin imkanının yetmediği yerde dünya finansının da devreye girdiği, hız kazanabilmek adına, hızla milletimizi en ideal tedaviyle buluşturmak adına 22 bin yatak kapasiteli 16 şehir hastanesinin imza törenini sayın Başbakanımızın da katılımıyla İstanbul’da toplu imza töreniyle başlayacağız. 3 yıl sonra 22 bin yatak. Şehirlerimize ve milletimize daha güçlü, daha çağdaş, daha konforlu, daha bilimsel hizmet vermenin imkanlarını bu ülkeye ve bu millete kazandırmış olacağız.” dedi.

"NİFAK TOHUMLARI YOK EDİLDİ"

Milletin arasına sokulmaya çalışılan nifak tohumlarının, sevgi ve kardeşlik bağları sayesinde yok edildiğinin altını çizen Müezzinoğlu, “Birileri yalnız bu milletin arasına fitne sokmaya çalışıyor. Ama biz AK Parti olarak, milletin tamamını kucaklayan, milletin tamamına hizmeti ibadet sayan bir anlayışın mensupları olarak, gece gündüz demeden bu büyük güçlü Türk milletini, dünya milletleri arasında inşallah o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki yere taşıyacağız.

Elbirliğiyle, gönül birliğiyle. Bunun dışında kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin, kim oyun ve tuzak kurmak isterse istesin, bu oyunları da bu tuzakları da elbirliğiyle, sizlerin bizlere verdiği destekle ve güvenle inşallah üzerinden ezip geçeceğiz. Çünkü bunlar bugüne kadar milleti ezip geçtiler. Milli iradeyi ezip geçtiler. Milli iradeyi idama götürdüler.

Milli iradeyi hapislerde süründürdüler. Ama bundan sonra milli iradeye yanlış yapanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Millete bedel ödetmek isteyenler şunu bilsin ki artık bedeli, millet değil, millete bedel ödetmeye çalışanlar ödeyecektir. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” dedi.

"TUZU SOFRALARINIZDAN KALDIRIN"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ayrıca, anne ve babalara uyarıda bulunarak, tuz tüketimlerini azaltmalarını istedi. Sağlığın yalnız hasta olunduğunda hatırlanmaması gerekliliğinin altını çizen Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Sağlıklı kalabilmek birinci önceliğimiz olmalı. Anneler, babalar, aileler ne olur, bu akşam eve gidince hemen başlayacağınız bir görev.

Tuzluğun deliklerini tıkayın. Tuzu az kullanın. Tuz aile bütçesine katkı sağlamaz ama paket miktarını üçte bir azaltın. En az üçte bir azaltın ki sizin ömrünüze bereket, sağlığınıza güç katsın. Tuzu mutlaka azaltmayı bir prensip haline getirin. İkincisi çoluk çocuk, eş, kardeş hep birlikte günde 10-15 dakika "hadi hanım beraber yürüyelim. Hadi Beyim beraber çocuklarla bir 15 dakika yürüyelim. Yürüyüş yapın, spor yapın. Bisiklete binin ama mutlaka hareket edin ki sağlıklı kalabilesiniz.

Sağlıkla ilgili önümüzdeki dönemde sizlerle çocuğunuzun yetişmesi ile ilgili ailenizi sağlıklı ortamı ile ilgili annenizin babanızın yaşlılığını sağlıklı geçirebilmesi ve ömrünü sağlıklı tamamlayabilmesi ile ilgili birçok şeyi hep birlikte, gerek böyle yüzyüze, gerek televizyon ekranlarında gerekse evinize gelecek broşürlerde paylaşacağız. Çünkü hastalanmadan önceki hayatımız bizim için daha anlamlıdır. Daha değerlidir. Olabildiğince ömrümüzü sağlıklı yürütebilmek inşallah bilinçli bir şekilde başarabileceğimiz bir alandır."

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de Hatay'a gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi verdiği törende İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan talasemi hastası Ahmet Yıldız'a, Bakan Müeezinoğlu tarafından fotoğraf makinesi hediye edildi. Konuşmaların ardından, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar 750 yataklı Antakya Devlet Hastanesi'nin temelini atmak üzere butonlara bastı.


CİHAN