Müftü hacı adaylarını uyardı!

Hatay'ın Erzin ilçesinde kutsal topraklara gidecek hacı adayları dualarla uğurlandı.

Müftü hacı adaylarını uyardı!
12 Eylül 2013 Perşembe 08:01 tarihinde eklendi.

İlçe meydanında düzenlenen programa Belediye Başkanı Kasım Şimşek, İlçe Müftüsü Şemsettin İnceler ve vatandaşlar katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan 7 kişilik kafilede Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Canatar da bulunuyor.

2013 yılında kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının yolculuğu kafileler halinde devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Erzin’den kutsal topraklara giden tek kafile, ilçe meydanında düzenlenen tören ve yapılan dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Hac vazifesinin çok kutsal bir görev olduğunu söyleyen İlçe Müftüsü Şemsettin İnceler, ''Sizler haccın ne demek olduğunu bilen insanlarsınız. Size Allah'ın misafirleri deniliyor. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in meftun olduğu Mescid-i Nebevi'de namaz kılacaksınız. Kabe'yi tavaf edeceksiniz. Gerek yolculuk, gerekse ziyaret esnasında sıkıntılar çekebilirsiniz, sizi üzenler olabilir, bunlara lütfen hazır olun. İncinseniz de incitmeyin. Kimseyi kırmayın, haksızlık etmeyin. İyi Müslüman örneği olun, memleketimizi de temsil ediyorsunuz. Bu temsiliyetiniz iyi olsun'' ifadelerini kullandı. Yapılan duanın ardından hacı adayları otobüsle Adana Şakirpaşa Havalimanı'na hareket etti.


CİHAN