Müftü torununa anne dayağı

Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde Kuran kursu öğretmeni Rahimenur Sağlam'ın döverek ağır yaraladığı iddia edilen oğlu 5 yaşındaki Mehmet Ağar, hastanede yaşam savaşı veriyor.

Müftü torununa anne dayağı
20 Ocak 2013 Pazar 19:30 tarihinde eklendi, 1.611 kez okundu.

 

Minik çocuğun dedesi Mehmet Ağar, oğlundan 4 ay önce boşanan eski gelini Rahimenur Sağlam'ı suçlayarak, "Torunumun diğer dedesi de Elmalı Müftüsü. Böyle bir ailede bu çocuk nasıl bu hale geldi? Torunumu yanıma almak için tüm hukuk yollarına başvuracağım" dedi.
 
Elazığ'da imam olarak görev yapan Osman Ağar, 4 ay önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi Rahimenur Sağlam'dan boşandı. Hakim, yaşı küçük olduğu için çiftin oğulları 5 yaşındaki Mehmet Ağar'ın velayetini anne Rahimenur'a verdi. Elmalı Müftüsü olan babası Veli Sağlam'ın yanına yerleşen Rahimenur Sağlam, burada Kuran kursu öğretmenliği yapmaya başladı.
 
Boşandıktan sonra sürekli çocuğunu dövdüğü iddia edilen Rahimenur Sağlam, iddiaya göre önceki gün oğlu Mehmet'i bu kez feci şekilde döverek hastanelik etti. İlk olarak Elmalı Devlet Hastanesi'ne götürülen minik Mehmet, buradan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hayati tehlikesi olduğu belirtilen ve beynindeki ödemin giderilmesi için yaşam destek ünitesinde tutulan Mehmet'in Elazığ'da İlahiyat Fakültesi'nde okuyan ve aynı zamanda bir camide imamlık yapan babası Osman Ağar, olayı duyar duymaz Antalya'ya gelmek üzere yola çıktı.
 
Hastanede torununun tedavisiyle ilgilenen dede Mehmet Ağar, minik Mehmet'in 4.5 yaşına kadar yanında kaldığını, anne ile babası ayrılınca mahkeme kararıyla anneye teslim edildiğini söyledi. Torununun feci şekilde dayak yediğini öğrenince Gazipaşa'dan Antalya'ya geldiğini söyleyen Mehmet Ağar, "Oğlum torunuma benim ismimi vermişti. Belki de bu yüzden çocuğu dövdüler. Ancak ne olursa olsun din eğitimi veren iki kişinin kendi yanlarındaki çocuğu bu hale getirmesi affedilir gibi değil. Torunum şu an yaşam destek ünitesine bağlı. Vücudunda ezikler ve morluklar mevcut. Kafasında da ödem olduğunu söylediler. Torunumu yanıma almak için tüm hukuk yollarına başvuracağım" diye konuştu.
 
DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR
 
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi Sorumlusu Operatör Doktor Niyazi Nefi Kara, minik Mehmet'in hastaneye sevk olduğu andan itibaren durumunun çok ciddi olduğunu söyledi. Çekilen ilk tomografisinde kafasının büyük bölümünde ödem oluştuğu ve beslenme eksikliği görüldüğünü söyleyen Kara, "Şu an beyinde bir damar tıkanıklığı var. Solunum cihazına bağlı olarak ileri derecede hayati tehlikesi söz konusu. Şu an düzelmesi için tıbbi desteğimiz sürüyor. Reanimasyon ünitesinde hayati tehlikesi devam ediyor. Geldiğinden beri sağlık durumunda çok az bir ilerleme oldu. Darp olup olmadığını bilmiyorum. Yüz ve omuz kısımlarında çizikler ve morluklar var. Yaraların hepsinin aynı zamanda olduğunu düşünmüyorum. Vücudunda eski kesi izleri de mevcut. Yaraların birkaç saatlik değil, en az birkaç günlük olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
 
Öte yandan oğlunu dövdüğü iddia edilen anne Rahimenur Sağlam'ın da olay sonrası sinir krizi geçirdiği ve Elmalı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

DHA