Müge Anlı'ya dava açılıyor

ATV'de yayınlanan Tatlı Sert programında sunucu Müge Anlı'nın yaptığı "Herkes haddini bilecek. Yeri geldi mi taş atacaksınız, Mehmetçik'i kuş avlar gibi avlayacaksın sonra zor günlerde canım cicim deyip, yardım isteyeceksin" açıklamasına tepki yağdı.

Müge Anlıya dava açılıyor
24 Ekim 2011 Pazartesi 17:03 tarihinde eklendi, 2.827 kez okundu.

 

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından ATV'de yayınlanan Tatlı Sert programında sunucu Müge Anlı'nın yaptığı "Herkes haddini bilecek. Yeri geldi mi taş atacaksınız, Mehmetçik'i kuş avlar gibi avlayacaksın sonra zor günlerde canım cicim deyip, yardım isteyeceksin" açıklamasına tepki yağdı.
 
ATV'de yayınlanan Tatlı Sert programında, programın sunucusu Müge Anlı, "Herkes haddini bilecek. Yeri geldi mi taş atacaksınız, Mehmetçik'i kuş avlar gibi avlayacaksın sonra zor günlerde canım cicim deyip, yardım isteyeceksin. O polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın. Askerlerimize polislere zeval vermesin" ifadelerini kullandı.
 
Bu konuşmanın programda alkışlanmasının ardından sosyal ağlarda Müge Anlı'ya tepki gösterildi. Tepkiler sadece internette kalmadı.
 
Bianet'te yer alan habere göre bu açıklama üzerine tepki gösteren dinleyicilerden bazıları Anlı hakkında TCK'nın 216. maddesinden dava açacaklarını bildirdiler. 
 
Çağdaş Gazeteciler Derneği'de bir açıklama yayımlayarak medya yöneticilerini "ırkçılık ve ayrımcılık"a dur demeye çağırdı ve bu tür haberlere internet sitelerinde yer verilmesinin suç olduğunu hatırlattı.