Muğla 100. yılında marka şehir olacak

Muğla Valisi Fatih Şahin, şehrin 100. kuruluş yıldönümünde tanıtım ve markalaşmaya ağırlık vereceklerini söyledi.

Muğla 100. yılında marka şehir olacak
16 Ocak 2013 Çarşamba 14:31 tarihinde eklendi.

 

Şahin, Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısıyla 1913'te il olan şehrin 100. yılında yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 100. yılı fırsat bilerek 2013'te yurtiçi ve yurtdışı tanıtım atağına geçileceğini belirten Şahin, "Birkaç yıl önce çalışmalara başladık. Önümüzdeki yıl Muğla ve ilçeleriyle turizmde yeni bir destinasyon oluşturmak istiyoruz.'' dedi
 
Vali Şahin, Muğla'nın eşsiz doğal ve tarihî güzelliklerini tanıtmak için bu yıl önemli çalışmalara imza atacaklarını ifade ederek, ''Kalıcı çalışmalar yapmak için projeler hazırladık. Muğla'nın dünyada marka haline gelmesi ve tanınırlığının artması için gayret sarf ediyoruz. Kültür turizmini harekete geçirip iç kesimlere de turist çekmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda Kültür Yolu, bisiklet yolları ve Yörük köyü projeleriyle yeni güzergâhlar oluşturduk." diye konuştu.
 
Muğla'nın her yıl 3 milyonun üzerinde turist çektiğini kaydeden Şahin, "En önemli eksikliğimiz hâlâ tanıtım ve markalaşma. Bu yıl yerli ve yabancı fuarlarda, Türkiye standı dışında Muğla standı da açılması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık Muğla çatısı altında kentimizi tanıtacağız. Berlin Fuarı'nda bunu hayata geçirmeyi planlıyoruz.'' ifadelerini kullandı.
 
Vali Fatih Şahin, Muğla'nın çok fazla koruma alanı bulunduğuna da dikkat çekerek, dünyanın gözbebeği Fethiye ilçesindeki Göcek koylarındaki tesislerin kalitesini arttırarak nezih hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme'de oluşturulacak yeni bir konseptle futbol turizmini şehre kazandırmak istediklerini de belirterek, ''Hayata geçireceğimiz iki uluslararası futbol ve bir antrenman sahası ile yerli ve yabancı takımların burada kamp yapmalarını sağlayacağız. Hem Dalaman Havalimanı'na yakın hem de birkaç yıl içerisinde tamamlanacak yat limanı ile bölgenin tanınırlığı daha da artacak.'' diye konuştu.
 
Vali Şahin, Ortaca ilçesindeki Dalyan ve Ula ilçesindeki Akyaka beldelerinde bulunan teknelerin her yıl çok sayıda turist taşıyıp turizme hizmet ettiklerine vurgu yaparak, ''En önemli görevimiz, Akyaka ve Dalyan'daki teknelerin dönüşümünü sağlamak. Çevreye duyarlı, güneş enerjisiyle çalışan, atıkları çevreye zarar vermeyen teknelerle turizme hizmet etmeliyiz. Bu çalışmaları önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tamamlayıp Muğla'da daha çevreci bir turizm anlayışıyla misafirlerimizi ağırlayacağız. Koruma kullanma dengesini sağlayacağız.'' dedi.

CİHAN