Muğla Üniversitesi’nin maskotu‘Bilgecan’

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin (MÜ) maskotu olarak belirlenen Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağasının ismi düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı

Muğla Üniversitesinin maskotuBilgecan
07 Haziran 2013 Cuma 20:29 tarihinde eklendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin (MÜ) maskotu olarak belirlenen Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağasının ismi düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Sosyal medya üzerinden yapılan yarışma sonunda maskotun ismi ‘Bilgecan’ olarak belirlendi.

MÜ, dokuz ay süren çalışma sonunda nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağasını maskot olarak belirlemişti. Türkiye'deki 107 devlet üniversitesi arasında ilk defa MÜ, profesyonel bir şirketle çalışarak kendi maskotunu tasarlattı. Finansmanını bir dershanenin sağladığı maskotun isminin belirlemesi için sosyal medya üzerinden öğrenci ve akademisyenler arasında yarışma yapıldı. Yarışmaya, 217 kişi 400 isimle katıldı. Üniversitede oluşturulan seçici kurul, ‘Kareta’, ‘Bilge’, ‘Efe’, ‘Musto’, ‘Efecan’, ‘Dostba’, ‘Karettacan’ ve ‘Bilgecan’ ismini değerlendirmeye aldı. Değerlendirmeler sonucunda, üniversitenin maskotu olarak belirlenen nesli tükenmekte olan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının ismi ‘Bilgecan’ olarak belirlendi. Bilgecan ismini veren Mühendislik Fakültesi öğrencisi Süleyman Erdem, Akademisyen Yücel Yücel Kaya ve hizmetli Metin Menekşe’ye düzenlenen törenle ödülleri verildi.

MÜ Rektörü Mansur Harmandar gazetecilere yaptığı açıklamada, “Üniversitemize maskot olarak belirlemiş olduğumuz caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının ismi belli oldu ve ‘Bilgecan’ adını aldı. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

-CARETTA BİLGECAN-

MÜ'nün maskotu caretta Bilgican'ın sırtı turkuaz ağırlıkta, boşlukları yeşil. Göğüs bölümü sarıya yakın krem. İki ayağı üzerinde, sağ eli açık, sol elinde ise barışın simgesi zeytin dalı var. Sağ elinin açık olması üniversitenin yeniliklere açık olduğunu, güçlü bir eğitim sistemi ve eğitim anlayışını simgeliyor. Sol elindeki zeytin dalı ise barışçı ve çevreci özelliğini yansıtıyor. CİHAN


CİHAN