Muğla'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Muğla'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı. Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk anıtı önünde başlayan törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Çelik, kamu kurumlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

30 Ağustos 2014 Cumartesi 11:48 tarihinde eklendi.

Anıt çelenklerin koyulmasının ardından Vali Güvençer, protokol üyelerinin tebriklerini makamında kabul etti.

Ardından Cumhuriyet Meydanı'na geçerek, vatandaşların ilgi göstermediği kutlamada sadece askerlerin bayramını kutladı. Törende saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'ndan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Garnizon Komutanı Çelik yaptı. Ağustos ayının, Atatürk'ün liderliğindeki ulusun zaferleriyle dolu tarihleri barından bir ay olduğuna dikkat çekti.

Çelik, "Asil milletimiz, yedine yetmişe bütün fertleriyle el ele verip elinde avucunda ne varsa fedakârlık yaparak, ordusu ile tek vücut olmuş, vatanı düşman işgalinden ebediyen kurtarmak için cepheye koşmuştur. Toplumun tüm kesimleri, dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin biraraya gelmiş, bu kutsal mücadelede yan yana omuz omuza yer almıştır.

Zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan ve milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, şanlı tarihinden aldığı bu miras ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce milletimizin güvencesi ve gurur kaynağı olmayı sürdürecektir. Büyük zaferin 92. yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı gün vesilesiyle başta ulu önder Atatürk olmak üzere şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz." dedi.

Kutlama, askerî birliklerin tören geçişiyle sona erdi. 


CİHAN