Muğla'da 5 kişi dağda mahsur kaldı

Muğla Köyceğiz'de yürüyüş için Sandras Dağı'na giden 5 kişilik yürüyüş grubu, tipi nedeniyle mahsur kaldı. Bolu Kartalkaya'da kaybolan 13 tatilciye ise ulaşıldı.

Muğlada 5 kişi dağda mahsur kaldı
23 Aralık 2012 Pazar 16:59 tarihinde eklendi, 2.010 kez okundu.

 

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yürüyüş için Sandras Dağı'na giden 5 kişilik yürüyüş grubu, tipi nedeniyle mahsur kaldı.
 
Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, yürüyüş için Ağla köyünden Sandras Dağı'na giden 5 kişilik yürüyüş grubunun etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle geri dönemeyerek mahsur kaldıklarını söyledi.
 
Gruptakilerin telefonla yetkililere ulaşıp yardım istemeleri üzerine harekete geçtiklerini bildiren Gemici, ''İlk etapta jandarma ekipleri bölgeye hareket etti. Ayrıca İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile AKUT ekiplerini de hazır bekletiyoruz. Duruma göre onlar da bölgeye gidecek'' dedi.
 
Dağa, köyden sonra yaklaşık 2 saatlik yürüyüş ile ulaşılabildiğini vurgulayan Gemici, kendisinin de Ağla köyüne hareket ettiğini kaydetti.
 
KARTALKAYA'DA 13 KİŞİ KAYBOLMUŞTU
 
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kaybolan 13 tatilciye ulaşıldı. Alınan bilgiye göre, hafta sonu tatili için İstanbul'dan Kartalkaya'ya gelen 13 kişilik grup, kayak yaparken sis nedeniyle Ramazanbey Deresi mevkisinde kayboldu.
 
Gruptakilerin ihbarı üzerine kar motorlarıyla bölgeye hareket eden Kartalkaya Jandarma Arama Kurtarma Timi, 13 tatilciye luşatı.
 
Bu arada, kayak merkezinde kar kalınlığı 1 metre 70 santimetreye ulaştı.