Muğla'da dağda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı

Köyceğiz ilçesinde piknik yapmak için gittikleri Sandras Dağı'nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı.

Muğlada dağda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
23 Aralık 2012 Pazar 19:18 tarihinde eklendi.

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, çıktıkları dağın yaklaşık bin 500 metre yüksekliğinde aniden bastıran tipi sonrası mahsur kalan 2'si kadın ve biri çocuk 5 kişi, arama çalışmalarına katılan köylüler ve orman işçileri tarafından bulundu. Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazi aracına bindirilen kişiler, dağın eteklerindeki Ağla köyüne getirildi ve burada köy kahvehanesinde bir süre dinlendi. 
 
Kayıp kişileri bulan arama ekibinde yer alan Ağla Muhtarı Osman Duran, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeyi iyi bildiklerini, kaymakamlığın çağrısıyla bölgedeki arama çalışmalarına katıldıklarını söyledi. Duran, ''Arama çalışmaları sırasında biz de tipiye yakalandık ve aracımız çamura saplandı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle mahsur kalanları kurtarıp köye indirdik'' dedi. 
 
Kurtarılan kişilerden Murat Işık, piknik yapmak için Sandras Dağı'na saat 14.00 sıralarında çıktıklarını söyledi. Tipiye yakalanmaları ve araçlarının kara saplanması nedeniyle mahsur kaldıklarını anlatan Işık, ilk olarak jandarmayı arayarak yardım istediklerini ve 3 saat sonra kurtarıldıklarını ifade etti. Kurtuldukları için mutlu olduklarını dile getiren Işık, arama çalışmalarına katılan herkese teşekkür etti. 
 
Arama çalışmalarına İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AKUT, Köyceğiz Jandarma Komutanlığı, Muğla Orman bölge Müdürlüğü ekipleri ve köylülerin katıldığı öğrenildi. 
 
Bu arada, aynı bölgede yaklaşık iki hafta önce 14 üniversite öğrencisi de mahsur kalmış ve ekipler tarafından kurtarılmıştı.