Muğla'da FETÖ'den 8 kişi tutuklandı

MUĞLA'nın Ortaca ve Dalaman ilçelerinde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişiden 10'u adliyeye sevk edildi.

Muğlada FETÖden 8 kişi tutuklandı
30 Ağustos 2016 Salı 10:29 tarihinde eklendi.
MUĞLA'nın Ortaca ve Dalaman ilçelerinde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişiden 10'u adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilenlerden 8'i tutuklanırken, 1'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 2'si serbest bırakıldı.
 
Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen 20 Ağustos'da FETÖ/PDY ile ilişkisi oludğu ileri sürülen şüphelilere yönelik, eş zamanlı operasyon düzenledi. Toplam 16 ev ve işyerine düzenlenen operasyonlarda 9'u Dalaman'da 7'si de Ortaca'da olmak üzere 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve otomobillerindeki aramalarda bulunan ve FETÖ/PDY ile ilgili olabileceğinden şüphelenilen çok sayıda belge, bilgisayar kasası ve dijital veriye de el konuldu. Gözaltına alınan 16 kişiden 10'u dün Ortaca Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden Fehim Ç., Murat A., Mustafa K., Ali C., Ayhan A., Hakkı A, Tuncay G. ve Özgür K. tutuklandı. 1'ine yurt dışı yasağı konulup, adli kontrol şartı getirilen diğer 2 şüpheli ise serbest bırakıldı. 2'si Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü, 4'ü de Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde olmak üzere 6 kişinin ise işlemlerinin halen sürdüğü bildirildi.