"Muğla'ya Suriyeli sığınmacılar gelecek"

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, kente Suriyeli sığınmacıların geleceği yolunda duyum aldıklarını belirterek, "Böyle bir şey, ilimiz ekonomisini, turizmini ve sosyal yaşamını yok eder" dedi.

25 Mart 2013 Pazartesi 19:12 tarihinde eklendi, 1.321 kez okundu.

 

Öztürk, düzenlediği basın toplatısında, Van'da meydana gelen depremlerin ardından kullanılan konteynerlerden yaklaşık 1500'ünün Muğla'ya gönderildiğini belirtti. Öztürk, "Duyumlarımıza göre ilimize Suriyeli sığınmacıların getirilmesi söz konusu imiş.

Böyle bir yerleşim ilimiz ekonomisini, turizmini ve sosyal yaşamını yok eder. AKP'nin sayın Muğla milletvekilleri, yarın vekilliğiniz bittiğinde bu ilde yaşayacaksınız. Bizleri Suriyeliler, Taliban militanları ile birlikte yaşatmayın" diye konuştu.
 
"Cumhuriyetine sahip çık" diyerek, bayrakları ile demokratik haklarını kullananların ya Hasdal'da ya da Silivri de tutuklu olduklarını kaydeden Öztürk, şöyle devam etti:
 
"Ömrünü terörle mücadele ile geçiren eski Genelkurmay Başkanı terör örgüt üyesi ve kurucusu olarak yargılanmakta olup, Taliban, PJAK, KADEK üyeleri elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor. PKK'lılar, PJAK'lılar, KADEK'liler kendilerinin temsil ettiğini saydığı simgeleri ile ülke topraklarımda miting, gösteri yürüyüşleri yaparak, bebek katiline 'Af' diye bağırıyor. Yürüyüş ve mitinglerinde bayrağımızı taşımamaktadırlar.

'TC işgal ettiğin topraklarımızdan çekil' sloganları atmalarına rağmen hiç müdahale görmemişlerdir. Ayrıca terör örgütü üyeleri gizli tanık olarak dinlenmektedir."
 
Kurtuluş Savaşı komutanlarından Alim Ağa'nın torunu olan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'dan, ülkenin üniter devlet yapısını, ABD'nin isteği doğrultusunda kullanmalarına izin vermemesini isteyen Öztürk, şöyle konuştu:
 
"Parasız eğitim istiyorum diyen gençlerimizi tutuklayanlar, Suriye'de rejimden kaçıp, ülkemize sığınanlara Anadolu liselerinde, üniversitelerde kontenjan açmak için uğraş veriyorlar. Ürünüm para etmiyor, açım diye bağıran çiftçiye 'Ananı da al git' diyenler, bugün ülkesinden kaçanlara kucak açıp iş, AŞ ve yerleşim yeri bulmak için yasa teklifleri hazırlıyorlar.

En kötüsü Güneydoğu illerimizden sonra İzmir, Aydın ve Muğla'da iskan ettirmek ve işe koymak için fırsat kolluyorlar. Ben, Kurtuluş savaşı Komutanlarından Rahmetli Ali Ağa'nın torunu olan Sayın AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'ya sesleniyorum. Ülkem işgal altında idi ve dedeniz bu işgalcilerin karşısında canını ortaya koyarak savaştı.

Bugün ülkem uluslararası sermaye, Taliban militanları, PJAK, KADEK ve PKK'lıların işgali altında. Amaçları, Büyük Orta Doğu Projesi'nin bir ayağı olan Kürt devletini kurmak. Ülkemin üniter devlet yapısını, ABD'nin isteği doğrultusunda kullanmalarına izin verme ki dedenin kemikleri sızlamasın."
 
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden daha önce yapılan açıklamada, Van depreminin ardından depremzedelerin kaldığı fakat şimdi kalıcı konutlara yerleştirilmeleriyle boşa çıkan konteynerlerden Muğla'ya gönderilenlerin, sadece acil ve afet durumlarında kullanılmak üzere depolandığı, başka amaçla kullanılacağı yönündeki duyumların gerçeği yansıtmadığı bildirilmişti. Ancak gönderilen konteyner sayısının sürekli artması, kentte, "Suriyeliler geliyor" söylentilerinin artmasına neden oldu.

DHA