"Muhalefet rahatsız olmasın"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir belediye başkanlığı için görevinden istifa edip etmeyeceği ile ilgili olarak, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak zaten seçime girme ihtiyacımız yok bizim. Sayın Başbakanımız da bunu çok net bir şekilde söyledi.

Muhalefet rahatsız olmasın
03 Aralık 2013 Salı 18:09 tarihinde eklendi.
Muhalefetin rahatsız olmasına da gerek yok. Biz hem hukuk devletinin bize verdiği hakkı kullanma hem de Sayın Başbakanımızın nasıl hareket edeceğimiz ile ilgili olarak vereceği karara saygılı oluruz. Ama ben bireysel olarak şuna inanıyorum ki en büyük makam milletin gönlüne girmektir.” dedi. 
 
Bakan Şahin, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birlikte ATO Congresium’daki ‘Engelsiz Türkiye’ye Değer Katanlar’ programına katıldı. Şahin, program çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. 
 
HUZUREVİ'NDE TECAVÜZ İDDİASI
 
Silivri’de bir huzurevinde engelli bir kadının tecavüze uğradığı iddialarının hatırlatılması üzerine Şahin, “Biliyorsunuz, Bakanlık olarak bu tür bir olay olduğu zaman hemen müfettişlerimizi gönderiyoruz, idari ve adli soruşturmayı başlatıyoruz. Şu anda müfettişlerimiz orada, hemen hızlı bir şekilde soruşturma yapıyorlar. Bizim duruşumuzu biliyorsunuz, bizim hiç kimseye tavizimiz yok. Kim ne haksızlık yaptıysa, yaşlımıza, engellimize bir suiistimal varsa hukuk devleti normlarında en ağır ceza ile cezalandırılacak şekilde, gerekli bütün talimatları veririz ve takibini yaparız. O konuda hiç merak etmeyin.” diye konuştu. 
 
"BİZİM MAKAMA İHTİYACIMIZ YOK"
 
YSK’nın, yerel seçimlerde aday olacak bakanların istifa kararı ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Şahin, şöyle konuştu: “Hukuk devletinde YSK’nın kararları bağlayıcıdır. Ama Sayın Başbakanımız ve Başbakan Yardımcımız bu konudaki düşüncelerini söyledi.

Burada ben Aile Bakanı olarak önümüzdeki hafta bütçemizi getireceğiz. Devlette devamlılık esastır. Bizden sonra gelecek başka bir arkadaşımız bunun devamını ve takibini yapacak. Biz o konuda çok rahatız. Yani biz makamlara güvenerek iş yapmadık. Milletin hizmetkarı olma yönünde iş yaptık. Dolayısıyla ben kendi şehrime gittiğim zaman hiçbir makam ihtiyacım yok.

Giderim ben onlardan biriyim, onların kardeşiyim. Onlar şu ana kadar bana sahip çıktılar. Benim mühendis olarak çıktığım şehirde bütün makamlara sahip olmamı sağladılar. Dolayısıyla Aile Sosyal Politikalar Bakanı olarak zaten seçime girme ihtiyacımız yok bizim. Sayın Başbakanımızda bunu çok net bir şekilde söyledi. Muhalefetin rahatsız olmasına da gerek yok.
 
Biz hem hukuk devletinin bize verdiği hakkı kullanma hem de Sayın Başbakanımızın nasıl hareket edeceğimiz ile ilgili olarak vereceği karara saygılı oluruz. Ama ben bireysel olarak şuna inanıyorum ki en büyük makam milletin gönlüne girmektir. Milletin hizmetkarı olduktan sonra ne yazdığının önemi yok. Herkes rahat olsun.” 

CİHAN