Muhalefete Firavun benzetmesi

Tekirdağ’daki Vanlılar Derneğinin daveti üzerine kente gelen Hüseyin Çelik, sanayi sitesindeki düğün salonunda hemşerileriyle bir araya geldi.

Muhalefete Firavun benzetmesi
25 Mart 2014 Salı 09:07 tarihinde eklendi.
Burada yaptığı konuşmasında hemşericiliğin başkasına karşı kin ve nefret sonucuna vardığı zamanlarda iyi olduğu ifade eden Çelik, "Ama Vanlıların Vanlıları sevmesi, Edirnelilere, Bitlislilere, Muşlulara karşı düşmanlık içermiyorsa bu son derece masum bir şeydir olması gereken bir şeydir. Bir dayanışma örneğidir. Oralar doğdunuz topraklardır. Bugün siz doyduğunuz topraklarda yaşıyorsunuz. Siz bugün Vanlı Tekirdağlısınız yani Tekirdağ’da oturan Vanlılarsınız. Siz hem buraya aitsiniz gönlünüzün bir tarafıyla da oraya aitsiniz" dedi.
 
FİRAVUN BENZETMESİ
 
Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren Çelik, firavun benzetmesi yaparak şöyle konuştu:
"Bunların bakıyorsun ağzından yağ bal damlıyor. Ama gözlerine bakıyorsun yalan söylüyor. Adamın sözleriyle icraatları birbirini tutmadığı zamanda benim sevgili annem Kürtçe derdi ki 'aynı Musa gibi konuşuyor. Ama firavun gibi icraat yapıyorlar'. Bize Musa gibi konuşup firavun gibi icraat yapan adam lazım değil, bize Musa gibi konuşacak ve Musa gibi icraat yapacak yöneticiler lazım"
 
"BAŞBAKANLAR ANKARA'DA KULUÇKAYA OTURURDU"
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın doğuya en çok giden lider olduğunu anlatan Çelik, 12 yılda Van’a en az 20 kere gittiğini ifade ederek, "Önceden bu böyle miydi. Başbakanlar Ankara’da kuluçkaya otururdu. Yumurtaları soğumasın diye de kalkıp bir yere gitmezlerdi. Bakanlar 5 yıldızlı otellerde şezlonglara uzanarak bakanlık idare ederlerdi" şeklinde konuştu.
 
Daha sonra salondakilerle bir süre sohbet eden Çelik, Tekirdağ’dan ayrıldı.

DHA